,

Sözleşmeli sağlık personeli alımında yanlış anlaşılabilecek kararname yayımlandı

Her yıl olduğu 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli sağlık personelinin çalıştırılabileceği birimleri gösteren kararname 6 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı

Sözleşmeli sağlık personeli alımında yanlış anlaşılabilecek kararname yayımlandı

Her yıl olduğu gibi, 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personele ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yılın son ayında Resmi Gazetede yayımlanmıştır.Bu kararname 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli sağlık personelinin çalıştırılabileceği birimleri göstermektedir.

Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da bir çok internet sitesi yine 27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak şeklinde haberler yapacaktır. Bu haberler doğru değildir.

6 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve aşağıda yer verilen Kararname, sadece hali hazırda çalışmakta olan 4924'e tabi personelin, 2023 yılında çalışabileceği hizmet yerlerini göstermektedir.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi olacak şekilde sözleşmeli sağlık personeli almakta olup, bu kararname bu yönüyle de, sözleşmeli sağlık personeli alınacağı anlamına gelmemektedir.

İşte 6 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname

CUMHURBAŞKANI KARARI
Karar: 2022/629

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2023 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler