,

Öğretmen ataması için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Ankara’nın ardından bu defa atama bekleyen öğretmenlerin adresi İstanbul oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atamalarının yapılması isteyen öğretmenler Beşiktaş Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla seslerini duyurmaya çalıştı. Öğretmenler, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına 100 bin Öğretmen ataması yakışır” dedi.

Öğretmen ataması için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

VALİLİKTEN İZİN ALDILAR

Öğretmenler, İstanbul Valiliği’nden aldıkları iznin ardından dün saat 13.00 itibarıyla İstanbul Beşiktaş’ta buluştu. 
Farklı branşlardan binlerce öğretmen bir araya gelerek “100 bin atama” talebinde bulundu. 
Düzenlenen etkinliğe katılamayan öğretmenler ise sosyal medya platformları üzerinden ‘100 bin atama’ istediklerini belirten paylaşımlar yaptı.

ÖĞRETMENLERLE KONUŞTUK: MÜJDE BEKLİYORUZ

Alanda konuştuğumuz öğretmen ise taleplerini sıraladı ve şunları söyledi: Öğretmenler olarak aylardır mücadelemizi hem sosyal medyada hem de meydanlarda basın aracılığıyla dile getirmeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizin karşılığında 100 bin atama biz öğretmenlere elzemdir. Bu nedenle bütçeden eğitime ayrılan aslan payının 100 bin atama duyurusu ile en kısa sürede müjdelenmesini istiyoruz ve bir kez daha diyoruz ki Cumhuriyetimizin 100. yılında adil kontenjan dağılımlı 100 bin atama talep ediyoruz. Daha fazla mağduriyet oluşmaması ve bu belirsiz bekleyişin bitmesi adına atama takviminin ivedilikle açıklanmasını istiyoruz. Atama takvimiyle birlikte kontenjanlarımızın ivedilikle açıklanması ve nihai olarak öğretmen atamalarının yapılarak 2023 Şubat ayında atanmış bir şekilde okullarımızda öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz.

ÖZER'DEN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNUM 

Edindiğimiz bilgilere göre Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in atama konusunda geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bakan Mahmut Özer tarafından verilen kapsamlı raporu detaylıca incelediği öğrenildi. 

Hükümet yakın dönemde 3600 ek gösterge müjdesi vermişti. Ek gösterge 15 Ocak'ta yürürlüğe giriyor. Emekli olacakların yanı sıra 3600 düzenlemesiyle oluşabilecek kontenjanlar da göz önünde bulundurularak olabilecek en yüksek atama için görüşmeler sürüyor. Bu konuda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da... Atama için vereceği karar bekleniyor. 

O SÖZLER UMUT OLMUŞTU

Türkiye, 5 ay sonra kritik bir seçim için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı bir açıklama atama bekleyen öğretmenlere umut olmuştu. Erdoğan "Kamuoyunda ne konuşuluyorsa hepsi bizim gündemimize girer, seçim yılı olması sebebiyle halkın isteklerine kayıtsız kalmamız imkânsız" demişti.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldığı yayında "Şu andaki öğretmen sayısı 1 milyon 250 bin. Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. Bakanlık çalışmalarını yapar. Bunun bütçelemesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır. Alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler