Gazeteci Nedim Şener, 15 Temmuz gecesi, gazete binasında, FETÖ'ye karşı tek başına cansiparane karşı koyarken dikkat çekmişti. Şener, 15 Temmuz'dan bu yana da duruşunu bozmadı.
Ancak, Nedin Şener, 2022 KPSS sınavına yönelik değerlendirmeleride, ÖSYM'ye haksızlık etmektedir.
Nedin Şener, "FETÖ temizliğindeki zafiyetin getirdiği sonuç" başlıklı yazısında "15 Temmuz’dan bu yana ÖSYM’den sadece 15 FETÖ’cü ihraç edilmiş. Bu şu anlama gelir; emniyetin raporuna göre, 2005-2013 arasındaki sekiz yılda 12 sınav dalında 206 bin kişinin mağdur edildiği soru hırsızlığı yapılan, hatta bir başkanı da yargılanan ÖSYM’de ya FETÖ’cüler neredeyse yok denecek kadar azmış ya da neredeyse hiç temizlik yapılmamış. Bence ikincisi, son olay bize bunu gösteriyor zaten. Devletin tüm kurumları şimdi çok geniş bir araştırma ve soruşturma içinde... Eğer ÖSYM’deki FETÖ’cü temizliği son skandala adı karışan Yediiklim Yayınevi ile ilgili FETÖ soruşturması gibi yapıldıysa yaşanan sonuç kaçınılmazdır" dedi.
Gazetememur.com olarak, Nedim Şener'in bu yorumunu, ÖSYM'ye iki açıdan büyük bir haksızlık olarak görmekteyiz
Birincisi: 2010 KPSS sınavında soruların çalınması sonrasında, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan görevden alındı yerine Prof. Dr. Ali Demir atandı. İTÜ öğretim üyesi olan Ali Demir, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının aksine, FETÖ'nün hakim olduğu dönemde, 2010-2016 arasında, ÖSYM sınavlarına kalite getirdi. Herkes özel sınav kitapçığı uygulamasını Ali Demir getirdi. Sınav süreçlerinin tüm aşamalarının elektronik olarak takip edilmesini Ali Demir sağladı. Ancak Ali Demir tüm bu başarılarına rağmen 15 Temmuz darbesi sonrasında eften püften meselelerle davalara muhatap edildi. Nedin Şener, Prof. Ali Demir ile görüşürse, ÖSYM'de neler yapıldığını, daha o dönemde FETÖ'nün sızmaması için hangi tedbirlerin alındığını görebilir.
İkinci haksızlık ise şu şekildedir: Bugün yaşadığımız olayda, bir soru çalma olayı bulunmamaktadır. ÖSYM'nin özensizliği görülmektedir. ÖSYM geçmiş yıllarda çıkan soruların benzerlerini sormuştur. Bu benzer soruları, her yıl 100 bine yakın soru hazırlayan bazı yayınevleri yakalamış olabilir. Bu konuda, Yediiklim Yayınevinin sahibi Münir Çelik çok ikna edici açıklamalar yapmaktadır. Münir Çelik'in açıklaması için tıklayınız.
Nedim Şener, sanki 2010'dan ÖSYM'ye FETÖ'cler doldurulmuş anlamına gelebilecek sözlerle, ÖSYM'ye haksızlık yapmaktadır. Hiçbir Devlet kurumunda FETÖ'cü hassasiyeti oluşmamışken, ÖSYM 2010'dan itibaren bu konuda en üst düzeyde hassasiyet göstermiştir.