,

Yerel seçim hezimeti AK Parti ve İYİ Parti'yi yakınlaştırdı

AK Parti kulislerinde İYİ Parti'deki gelişmelerin takip edildiği, Cumhurbaşkanlığı ekibinin Meral Akşener'in ekibiyle yakın temasta olduğu belirtiliyor.

Yerel seçim hezimeti AK Parti ve İYİ Parti'yi yakınlaştırdı

Kulislerde yerel seçimler sonrası istediği sonucu alamayan İYİ Parti ve AK Parti'nin yakınlaştığı iddia ediliyor.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü köşe yazısında AK Parti kulislerinde konuşulan bir iddiayı yazdı. Babacan AK Parti'nin, 31 Mart seçimlerinde istediği sonucu alamayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in siyaseti bırakacağı söylentilerinin ardından İYİ Parti'yi yakından izlediğini yazdı.

Babacan'ın AK Parti kulislerinden aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener ve ekibiyle yakın ilişkide olduğu da iddialar arasında.

Babacan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AK Parti kulislerinde, İYİ Parti’deki gelişmeler de yakından izleniyor. Cumhur İttifakı’nın seçim sürecinde ve sonrasında bu partiye gösterdiği ilgiyi farklı okuyanlar var. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasete veda etmemesi için gösterilen çabanın altında, bu partinin milletvekillerine duyulacak ihtiyaç gösteriliyor. Olası bir ‘anayasa değişikliği’ veya kritik kararlarda 38 milletvekilinin işe yarayacağı hesabı yapılıyor. Bu arada, Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener ve ekibiyle yakın ilişkide olduğu da iddialar arasında..."

İlişkili Haberler

Manşetler