,

Yeni Yargıtay Başkanı: Dik duracağım

Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez için mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez'in ilk sözleri dikkat çekti.

Yeni Yargıtay Başkanı: Dik duracağım

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçimde Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez için mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi.

Yargıtay Konferans Salonu'ndaki törende Kerkez'e mazbatasını Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak takdim etti, başkanlık cübbesi ise önceki Başkan Mehmet Akarca tarafından giydirildi.

Önceki Başkan Mehmet Akarca "Seçimin bitmiş olmasıyla birlikte her şeyin üzerine bir sünger çekilir ve yeni bir sayfa açılır. Bu yeni sayfada da hiçbir kırgınlığa yer verilmez. Onun için ben burada hiç kimseye kırgın değilim. Yüce genel kurulun teveccühü takdiri başımızın üstünde" dedi.

"YARGITAY TARTIŞILIR HALE GELDİ"

Kerkez'in mesajları ise dikkat çekti. Kerkez ise uzun ve zorlu bir seçim süreci yaşandığına işaret ederek şunları söyledi:

- Kamuoyunu çok meşgul etti; ama bugün itibarıyla seçim süreci her şeyiyle bitti. Ben tamamen kafamdan her şeyi sildim, içime attıklarımı attım. Bugün sizlerle beraber, hep birlikte el ele yargımız için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Başka hiçbir şeyde uğraşmaya zamanımız da enerjimiz de yok. Sizlerin huzurunuzda şu sözü veriyorum; Yargıtay’ımızın onurunu, itibarını korumak için elimden geleni yapacağıma, Yargıtay üyemizin konumunu, protokoldeki yerini, itibarını, saygınlığını her zaman yüceltmeye çalışacağıma söz veriyorum.

- Maalesef ülkemizde giderek yargı ve Yargıtay sürekli konuşulur, tartışılır hale geldi. Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka önce çözmemiz gerekiyor. Kimsenin eline fırsat vermememiz gerekiyor, diline fırsat vermememiz gerekiyor. Bugünden itibaren gerek çok saygıdeğer daire başkanlarımızla, saygıdeğer üyelerimizle, Cumhuriyet savcılarımızla, hakimlerimize ve personelimizle hep birlikte çalışacağız.

"İÇERİDE MÜTEVAZI, DIŞARIDA DİK DURACAĞIM"

- Benim kapım, odam, gönlüm her zaman sizlere sonuna kadar açık olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ayırmadan, ayrıştırmadan sadece ve sadece esasa bakarak Yargıtay'ın onurunu koruyarak mücadele etmemiz gerekiyor. İçeride mütevazı dışarıda dik duracağım. Sizlere karşı her zaman nezaketimden, kibarlığımdan taviz vermeden kapım her zaman sizlere açık olacaktır.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler