,

Putin'den Babacan'a sürpriz davet: Rusya'nın Davos'unda konuşacak

Rusya Devlet Başkanı Putin açılış konuşmasını yapacağı “’Rusya’nın Davos’u” olarak bilinen St.Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na sürpriz bir kararla Türkiye'den DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ı davet etti.

Putin'den Babacan'a sürpriz davet: Rusya'nın Davos'unda konuşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya’nın Davos’u" olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na Türkiye’den sürpriz bir ismi davet etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, forumda ana konuşmacı olarak yer alacak.

15 BİN KATILIMCININ ÖNÜNDE KONUŞACAK

5-8 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan ve 27. kez gerçekleşecek St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na bu yıl 50’ye yakın ülkeden 150 üst düzey temsilci, 6000 iş insanı ve 4 bin gazeteci olmak üzere toplamda 15 bin kişinin katılması bekleniyor. Forumda açılış konuşmasını Vladimir Putin yapacak. Ali Babacan ise "keynote speaker" olarak önemli bir konuşma yapacak.

HÜKÜMETİ ENERJİ BAKANI TEMSİL EDECEK

Türkiye hükümetini temsilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın katılacağı forumda, 200 etkinlik gerçekleştirilecek. Geçen yıl 17 bin kişinin katıldığı bu prestijli foruma, davetli olmayan misafirler 15 bin dolar ödeyerek katılabiliyor.

20 GÜNDE ÜÇÜNCÜ ULUSLARARASI TOPLANTI

Ali Babacan, son 20 gün içinde üçüncü kez uluslararası bir toplantıda konuşma yapacak. Mayıs ayının ortasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen dış politika konulu toplantıya davet edilen Babacan, geçtiğimiz hafta da Çin’de hazine bakanları, merkez bankası başkanları, CEO’lar ve akademisyenlerin katıldığı bir ekonomi toplantısında konuşma yapmıştı.

KARAR

İlişkili Haberler

Manşetler