,

Meclis ne zaman açılacak?

YSK'nın Meclis seçimlerine dair kesin sonuçları açıklamamasından dolayı TBMM'nin ne zaman açılacağı henüz belli değildir.

Meclis ne zaman açılacak?

TBMM İçtüzğünün 3. maddesi şu şekildedir:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulunca ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00’te çağrısız olarak toplanır. Bu birleşimde, önce milletvekillerinin andiçme töreni yapılır."

Bu maddeye göre milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının ilanından sonra süreç başlayacaktır.

19 Mayıs 2023 tarihli mükerrer Resmi Gazetede Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair kesin sonuçlar açıklanmıştır. Milletvekili genel seçimi kesin sonuçları ise henüz açıklanmamıştır. 

Bu bağlamda bazı haber sitelerinde copy paste ile yazılan TBMM'nin 22 Mayıs'ta açılacağına dair haberler doğru değildir. 

Meclis ne zaman açılacak?

Milletvekilliği seçimlerindeki tutanaklara dair itirazlar 24 Mayıs Çarşamba saat 17:00'ye kadar yapılacak. Ardından YSK kesin sonuçları açıklayacak, 25 Mayıs Perşembe sonrasında ise kesin sonuçların ilan edilmesi bekleniyor.

Kesin sonuçların açıklanmasının akabinde 3 günlük süreç başlayacak. Meclis, eğer kesin sonuçlar 26 Mayıs Cuma günü açıklanırsa 3 gün sonra yani 29 Mayıs Pazartesi günü açılacak.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler