,

Kulis: Erdoğan'ın seçim planı sızdı! Hedef ikinci tur

AKParti kulislerinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için konuşulanlar ortaya çıktı. Kulislere göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa iktidar, seçimi daha kolay kazanacağını düşünüyor.

Kulis: Erdoğan'ın seçim planı sızdı! Hedef ikinci tur

Normal şartlarda 18 Haziran'da yapılması gereken 2023 seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağı AKParti tarafından dillendirilmeye başlandı. Seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKParti lideri Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak yarışacak. Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı'nın kimi çıkaracağı sorusu henüz yanıt bulmadı. Altılı Masa aday için 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yeniden toplanacak. Adayın belirleneceği kritik toplantı sonrası Millet İttifakı Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı adayını kamuoyuna duyuracak.

Seçim sathı mahalli yaklaştıkça siyaset arenası da hareketlenmeye başladı. 100 gün sonra gerçekleşecek seçimin nasıl sonuçlanacağına dair birçok senaryo var. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında geçmesi beklenen seçimlerde AKParti'nin yaptığı plan kulislere yansıdı.

Muhalefet seçimleri ilk turda bitirmeyi hedeflerken iktidar partilerindeki birçok siyasetçiye göre AKParti seçimleri ikinci tura götürmeyi planlıyor! 

AKParti'li siyasetçilere göre seçim ikinci tura kalırsa Cumhur İttifakı adayı daha avantajlı olacak. İktidar kulislerinde bunun nedeni şöyle açıklanıyor:

“Bizim hedefimiz Meclis başkanını seçmek ve komisyonlarda çoğunluğu elde etmek için 301 milletvekili. Muhalefet ise vaat ettiği parlamenter sisteme geçiş için 360 milletvekiline ulaşmak zorunda. Bizim 301’e ulaşmamız, muhalefetin 360’a ulaşmasından daha kolay. Muhalefete yakın anket şirketleri bile 360 vekil olasılığını göstermiyor. Bizim 301’i geçtiğimiz, muhalefetin 360’ı yakalayamadığı tabloda cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa seçmen oyunu istikrardan yana kullanacaktır. Bu durumda 2. turda Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak daha kolay olacaktır.”

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler