BIST 100 8.868,71 %2.48 Dolar 34,23 %0 Euro 37,03 %-0.08 Altın Gram 3.017,97 %0.86 Brent Petrol 75,03 %1 Bitcoin 66.950,99 %0.65
,

İlk kadın generale yeni görev

Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz, geçtiğimiz yıl tuğgeneralliğe terfi etti ve TSK içerisinde generalliğe yükselen ilk kadın oldu. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yılmaz’a şimdi ise yeni bir görev verildi.

İlk kadın generale yeni görev

Jandarma’nın ve Türkiye’nin ilk kadın generali olan Özlem Yılmaz, çocukluk hayallerinin peşinde koşarak asker oldu. “Vatanı savunmanın kadını erkeği olmaz” diyerek hayalini kurduğu üniformayı giyen Tuğgeneral Yılmaz’ı etkileyen en büyük olaylardan biri ise 2017 yılında yaşandı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba’da askeri helikopterin gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu şehit düşen 13 asker arasında, devre arkadaşı Yarbay Songül Yakut da bulunuyordu. “Yarbay Songül Yakut’un temelini atmış olduğu çalışmalara elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışıyoruz” diyen Özlem Yılmaz, kadın subay ve astsubayların sorumluluklarına vurgu yapıyordu.

Geçtiğimiz yıl generalliğe terfi eden ve TSK içerisinde general olan ilk kadın sıfatını kazanan Yılmaz, başında bulunduğu Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube ekipleriyle kırsal alanda, jandarmanın sorumluluk bölgelerinde kapı kapı dolaşarak kadına yönelik şiddettin önlenmesi için çalışmalar yapıp, eğitimler verdi, kadınlara sahip oldukları hakları anlattı. Broşür ve bilgilendirme metinlerinin kadınlara ulaştırılması çalışmaları yürüttü. Kadınların yanı sıra erkekleri de bilgilendirdi.

Albay Özlem Yılmaz, geçtiğimiz yıl Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu. Yılmaz’a şimdi ise yeni bir görev verildi. Yılmaz Jandarma Personel Başkanlığı’na atandı.

KİMDİR?

Generalliğe yükselen Özlem Yılmaz, 1976 İstanbul doğumlu. 1997 yılında Kara Harp Okulu’ndan teğmen rütbesinde mezun oldu. Şırnak-Silopi 23’üncü Piyade Tugay Komutanlığı’nda takım komutanlığıyla başlayan kariyerinde, son olarak Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Yılmaz evli ve 2 çocuk annesi.

SONTV

İlişkili Haberler

Manşetler