,

HSK'den 213 hakimle ilgili kararname

HSK'nin 213 hakime ilişkin müstemir yetki kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında bölge adliye mahkemelerinde 125, bölge idare mahkemelerinde 13, idare ve vergi mahkemelerinde ise 75 hakimin talepleri değerlendirilirken Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesinin 15, Hatay 5. İdare Mahkemesi ve Muğla 4. İdare Mahkemesinin ise 29 Ocak itibarıyla faaliyete geçirilmesine karar verildi.

HSK'den 213 hakimle ilgili kararname

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, 213 hakimin, müstemir yetkilerinin belirlenmesi, yeniden inceleme ve tevziye ilişkin taleplerinin değerlendirilmesi çalışmalarını tamamlayarak, kurulun internet sitesinde yayımladı.

Kararname kapsamında bölge adliye mahkemelerinde 125, bölge idare mahkemelerinde 13, idare ve vergi mahkemelerinde ise 75 hakimin talepleri değerlendirildi.

Bu kapsamda bazı hakimlerin görev yerlerinde değişikliğe gidilirken, bazılarının ise iş ve kadro durumu dikkate alınarak inceleme talepleri reddedildi.

Ayrıca kararname kapsamında Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesinin 15 Ocak, Hatay 5. İdare Mahkemesi ile Muğla 4. İdare Mahkemesinin ise 29 Ocak itibarıyla faaliyete geçirilmesi, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesinin ise iki heyet halinde çalışmasına karar verildi.

HSK^'dan yapılan açıklama:

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, Bölge Adliye Mahkemesi hâkimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi, yeniden inceleme ve tevziye ilişkin taleplerinin değerlendirilmesi çalışmaları 09.01.2024 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmış olup, ekte ilan edilmiştir.

6087 sayılı Kanun’un 33. maddesi uyarınca, müstemir yetkileri ilan edilen, yeniden inceleme veya itiraz talebinde bulunacak meslektaşlarımızın, taleplerini 12.01.2024 günü saat 17:00’a kadar kadar ekte gönderildiği şekilde personel ortak rolünde bulunan müstemir yetki talep formu ekranını kullanarak ve talep türünü “Yeniden İnceleme Talebi”, yeniden inceleme talebi reddedilenlerin ise “İtiraz Talebi” olarak seçtikten sonra yapmaları gerekmektedir.

Müstemir yetkileri belirlenen meslektaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Saygıyla duyurulur.

Bölge Adliye Mahkemesi Müstemir Yetki Kararı

Talep Gönderme Yöntemi

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler