,

En düşük memur maaşı asgari ücretin altına düşmedi

Büro Memur Sen Başkanı Yusuf Yazgan'ın "En düşük memur maaşının asgari ücretin altına düşmüş olması memurlarımız üzerinde olumsuz etki, moral ve motivasyon bozukluğu yaratmaktadır" şeklindeki açıklaması memurların elini zayıflatmaktadır.

En düşük memur maaşı asgari ücretin altına düşmedi

Bir mesele üzerinde doğru tespitleri yapmazsanız itibarınız azalır, sözünüzün gücü olmaz.

Net asgari ücretin 4253 TL olarak belirlenmesi sonrasında, Büro Memur Sen Başkanı Yusuf Yazgan tarafından "En düşük memur maaşının asgari ücretin altına düşmüş olması memurlarımız üzerinde olumsuz etki, moral ve motivasyon bozukluğu yaratmaktadır" şeklindeki bir açıklama yapılmıştır. 

Oysaki bu bakış açısı yanlıştır. Gazetememur.com'da yer alan "Memurun aylığı asgari ücretin altına mı düştü?" başlıklı haberde konu açıklanmıştır. gundem/memurun-ayligi-asgari-ucretin-altina-mi-dustu

Yusuf Yazgan'ın  yaptığı açıklamayı konuyu bilmeyen birisi yapsa anlaşılabilir, bilmiyordur denir ama bir sendikal örgütün başkanı bu açıklamayı yaparsa herkes güler. 657 sayılı Kanunun 146. maddesinde yer alan düzenleme; memurun aylık, taban aylığı, kıdem aylığı, zam ve tazminatlar ile diğer ödemeler toplamının brüt tutarının asgari ücretin aylık tutarının altında kalamaması öngörülmüştür. Sadece taban aylık dememektedir, 5 adet ödeme kalemi saymaktadır. 15 Ocak 2022 itibariyle 4.250 TL alan bir memur bulunmamaktadır.

Ancak gazetememur.com tarafından yapılan bu tespit, memura yapılan zammın yeterli olduğu anlamına gelmemektedir. Memur örgütleri, asgari ücretliye yapılan yüzde 50 zam gibi kamu çalışanlarına da yüzde 50'ye yakın bir zammı açıkça talep etmeleri, gerekiyorsa iş bırakma eylemi yapmaları gerekiyor. Bunu söyleyemeyip doğru olmayan açıklamalar yapmak kimseye yakışmaz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler