,

Emekliye maaş artışı yasalaştı! SGK çalışanlarına müjde

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifle, geçici işçilerin çalışma süresi 11 ay 29 gün oldu, kadronun önü açıldı.

Emekliye maaş artışı yasalaştı! SGK çalışanlarına müjde

Meclis Genel Kurulu, emekli maaş artışını içeren 20 maddelik torba teklifi kabul etti.

Yasalaşan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyeleri ise 2 bin liraya yükseltildi.

En düşük emekli maaşında, yüzde 36,36'lık artış gerçekleşti. Bayram ikramiyelerinde ise zam oranı yüzde 82 oldu.

Emekliler yeni zamlı maaşlarını nisanda ayında alabilecek. Yasayla gazi maaşları da asgari ücret seviyesine yükseltildi.

SGK çalışanlarına yeni düzenleme

EYT başvuruları nedeniyle fazla mesai yapan SGK çalışanları için de düzenleme yapıldı. Buna göre, SGK çalışanlarının mesai süresi aylık 50 saatten 100 saate çıkarıldı. SGK çalışanları, 30 Haziran'a kadar yeni düzenlemeden faydalanabilecek.

Kabul edilen yasa ile deprem bölgesinde gönüllü çalışan yabancılara "fedakarlık nişanı", Türk vatandaşlarına da "devlet üstün fedakarlık madalyası" verilebilecek. 

Geçici işçilere kadro imkanı

Teklifle, geçici işçilerin çalışma süresi 11 ay 29 gün oldu, kadronun önü açıldı. Boşalan kadrolara ise kıdem sırasına göre önce mevsimlik işçiler atanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçici işçilerle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Bir sorunu daha çözdük; bir dosya daha kapandı.Geçici işçiler hem bir yıl çalışabilecek hem de sonrasında kadroya atanacak. Hayırlı olsun."

 

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler