,

Doğal gaz faturası da elektrik gibi kademeli artacak

Elektrikte kademeli kullanım döneminden sonra benzer bir uygulama doğal gaz tüketiminde de olacak.

Doğal gaz faturası da elektrik gibi kademeli artacak

Elektikte kademeli tarife sonrasında 150 kwh'ı aşan tüketimde yüzde 120 zam gelmişti. Benzer bir düzenleme doğal gaz için TBMM'ye sunuldu. Teklife göre, BOTAŞ belirli bir tüketim miktarının aşılması halinde daha yüksek bir tüketim bedeli belirleyebilecek.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanun ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. gundem/iste-tbmm-ye-sunulan-memura-zam-teklifi

Bireysel Emeklilikte devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılıyor.

Emekli aylıklarında asgari ödeme tutarı 2 bin 500 TL'ye çıkarılıyor.

Kamu görevlilerine 01/01/2022-30/06/2022 tarihleri arasında dönemi için yapılacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e çıkartılıyor. Enflasyon farkı dahil yapılması gereken zam yüzde 30.95'e çıkarılıyor.

TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifi ile İdari Yargılama Usulü Kanunununda değişiklik yapılarak iadesi talep edilen vergilere ilişkin olarak açılan davalarda, dava konusu edilen tutarın yüzde 50’si oranında teminat alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilememesi öngörülüyor. Böylece, haksız iadelerin önüne geçilebilmesi amaçlanıyor.

Enerji verimliliğini artırmak, fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması ve doğal gaz enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik etmek maksadıyla yapılan düzenleme ile BOTAŞ’a bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı belirleme yetkisinin verilmesi de öngörülüyor.

Elektrikteki kademeli tüketimin faturalara nasıl yansıdığını görmek için tıklayın. gundem/zamdan-sonra-200-tllik-elektrik-faturasi-kac-lira-olacak

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler