,
#Maaş Promosyonu

Diyanet'te, 16 bin TL'lik maaş promosyonu anlaşması iptal edildi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın “faizsiz finans kurumlarının tercih edilmesi” talimatı sonrası yapılan ihale, sendikaların kararı yargıya taşımasıyla iptal edildi. Böylelikle 2 bin 800 liralık promosyon ödemesi 16 bin TL’ye çıktı. Ancak Erbaş’ın talimatıyla bu karar Danıştay’a taşındı ve ödemeler durdu.

Diyanet'te, 16 bin TL'lik maaş promosyonu anlaşması iptal edildi

Danıştay 13. Dairesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la personeli karşı karşıya getiren “faizsiz finans” tartışmasında Erbaş’ı haklı bularak, promosyon ihalesini iptal eden kararı 5 Temmuz’da kaldırdı. H

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın 2019’daki kurum maaş ödeme protokolünde “faizsiz finans kurumlarının tercih edilmesi” talimatı sonrası 21 Mart’ta, yalnızca katılım bankalarıyla maaş ödemeleri ihalesi yapıldı. Personele, bu kapsamda toplam 2 bin 880 lira promosyon ödeneceği kaydedildi. Ancak sendikalar kararı yargıya taşıyınca ihale iptal edildi. Tüm bankaların katılımıyla ihaleler yapıldı ve promosyon 16 bin liraya kadar çıktı. 

ÖDEME DURDU

Erbaş’ın talimatıyla karar Danıştay’a taşındı ve ödemeler durduruldu. Erbaş’ı haklı bulan Danıştay 13. Dairesi, 5 Temmuz’da yerel mahkemenin kararını bozdu. Dava açan sendikalardan Türk Diyanet Vakıf-Sen’in, AYM’ye başvuracağı öğrenildi. Diyanet’te yetkili sendika olan Diyanet-Sen ise ihalenin “Ben yaptım oldu anlayışıyla” gerçekleştirildiğini belirterek, “Maaş promosyon ihalesi, personelimize, üyemize destek sağlamak yerine sadece mağduriyet ve karmaşa üretmiştir. Sendikamızın yürüttüğü yargı süreci halen devam etmektedir” açıklaması yaptı.

DİYANET SEN AÇIKLAMA YAPTI

Maaş Promosyon Anlaşmasında Üyemizin Yanındayız

Bilindiği üzere maaş promosyon anlaşmalarına ilişkin sürecin Başkanlık merkezinde tek ihale ile katılım bankaları üzerinden yapılmasına karar verilmesiyle birlikte teşkilatımızda/personelimizde ciddi mağduriyetler sorunlar ortaya çıkmıştır.

Bizler Diyanet-Sen olarak yetkili sendika olmanın getirdiği sorumlulukla sürecin en başından beri içindeyiz. İhale komisyonunda yetkili sendika olarak bulunduk ve tarihe şerhimizi düştük. "Ben yaptım oldu" anlayışıyla Başbakanlık genelgesine aykırı olarak tesis edilen maaş promosyon ihalesi, personelimize/üyemize destek sağlamak yerine sadece mağduriyet ve karmaşa üretmiştir.

Gelinen noktada Diyanet-Sen ve başka sendikalar süreci yargıya taşımış ve ilk önce personel lehine karar verilmişse de; Danıştay tarafından personel aleyhine karar verildiği belirtilmektedir.

Şunun bilinmesini isteriz ki, Diyanet-Sen'in ve diğer sendikaların yargı süreci yakinen takip edilmekte ve gerekli mütalaalar yapılmaktadır. Öte yandan Sendikamızın yürüttüğü yargı süreci de halen devam etmektedir. Danıştay kararı yürüttüğümüz yargı sürecini olumsuz etkileyecek olsa bile; hukuken bir çok farklı başka başvuru yolunun olduğu unutulmamalıdır.

Sendikamız üyelerimizin hak ve menfaatleri noktasında bu işi de takip edecek hukuken tüm mekanizmalar değerlendirilerek son noktaya kadar götürecektir.

Alanı kirleten, iş üretmeyip sadece kaos üreten ve personelimizi tedirgin edenlere itibar etmeyiniz...
Diyanet-Sen her zaman olduğu gibi her daim üyesinin yanındadır...

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler