,

Davutoğlu'dan Babacan'a: Sizi ne rahatsız etti?

"Bizlerle beraber olmak rahatsız ettiyse altılı masada da beraberiz

Davutoğlu'dan Babacan'a: Sizi ne rahatsız etti?

Birkaç gün önce DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Davutoğlu’nun DEVA, Gelecek ve Saadet’ten oluşan üçlü ittifak önerisini parti organında oy birliğiyle reddettiklerini duyurmuştu. Babacan reddin gerekçesini “O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız” demişti. Babacan’ın sözleri üzerine Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay da “En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir” ifadelerini kullanmıştı. Konuyla ilgili Davutoğlu’ndan da açıklamalar geldi.

‘KİMLİĞİ 28 ŞUBATÇILIKTIR’

İsmail Saymaz’a konuşan Davutoğlu üçlü ittifak için üç paragraflık bir deklarasyon hazırladıklarını, DEVA Partisi’nin dönüş yapmadığını, cevabını basından öğrendiklerini aktardı. Davutoğlu, Babacan’a ve partisine “28 Şubatçı” iması yaptı. Davutoğlu, “Eğer kimlik diye bir argüman varsa 28 Şubat’a karşı olan bir metnin karşı kimliği 28 Şubatçılıktır. Ben bunu DEVA’ya yakıştırmam. ‘28 Şubat’ı kullanarak, yolsuzluk yapanlara karşı mücadele edeceğiz’ diyorsak, karşı kimliği yolsuzluk yapanlardır. Onu da DEVA’ya yakıştırmam.” dedi ve şöyle sordu: “DEVA’da ‘hayır’ diyen 21 arkadaşıma soruyorum: İki paragraflık metinde sizi ne rahatsız etti kimlik olarak? ‘Ben’ dememek, ego yapmamak lazım.”

 

ALTILI MASAYA GÜVENSİZLİK

Davutoğlu’nun hazırladığı üç paragraflık metinde muhafazakâr kazanımların korunması vurgusunun öne çıktığı görüldü. Metinde “din ve vicdan özgürlüğü” adı altında geçirilen muhafazakâr kazanımlar konusunda altılı masadaki diğer üç partiye güvensizlik hissedildi. Davutoğlu’nun metninin ilk maddesi şöyle: “28 Şubat benzeri doğrudan veya dolaylı vesayet rejimleri üzerinden din ve vicdan özgürlüğüne karşı oluşabilecek her eylem ve politika karşısında demokratik hak ve özgürlükleri ve büyük fedakarlıklarla elde edilmiş kazanımları korumak.”

Birkaç ay önce de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Davutoğlu ve Babacan’ın aday olamayacağını ima eden sözleri altılı masada tansiyonu yükseltmişti.

İlişkili Haberler

Manşetler