,

Celal Şengör, İstanbul'da fay hattına en yakın yerleri sıraladı

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da fay hattına en yakın yerleri sıralayarak, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Samatya, Yedikule, Fenerbahçe, Kartal, Tuzla ve Adalar. Bunlar faya çok yakın" ifadesini kullandı.

Celal Şengör, İstanbul'da fay hattına en yakın yerleri sıraladı

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından İstanbul'da beklenen deprem de gündeme geldi.

tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum Deprem Özel’ programına konuk olan Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu, İstanbul Depremi ile ilgili soruları yanıtladı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, faya çok yakın olan İstanbul'daki yerleri sıraladı.

Şengör, “Kırmızı noktalar en büyük ivmelerin hissedileceği yerler. Yukarıya doğru etiler azalıyor. Büyükçekmece ve Küçükçekmece arası, Küçükçekmece-Haliç arası buralar sahile paralel giden yerler. Avcılar, Samatya, Yedikule… Karşı tarafa (Anadolu Yakası) geçtiğimiz zaman Fenerbahçe biraz daha ileriye gittiğimiz zaman Kartal-Tuzla ve Adalar… Bu bölgeler faya çok yakın” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da fay hattına en yakın yerleri sıraladı:

🔸Büyükçekmece
🔸Küçükçekmece
🔸Avcılar
🔸Samatya
🔸Yedikule
🔸Fenerbahçe
🔸Kartal
🔸Tuzla

 Prof. Ahmet Ercan "Celal Şengör deprem taraftarıdır, halüsinasyon görüyor" demişti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremler akıllara yaklaşmakta olduğu iddia edilen "Büyük İstanbul Depremi"ni getirdi. Celal Şengör'ün deprem konusundaki uyarılarına ise bir tepki meslektaşı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi. Ercan, "Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır. Halüsinasyonlar görür deprem üzerine" dedi.

Radyo Sputnik’e katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Celal Şengör’e deprem söylemleri yüzünden tepki gösterdi.

- Celal Şengör uzmanlık alanı dışında konuşuyor

Celal Şengör’ün uzmanlığı dışında konuştuğunu söyleyen Ercan, “Celal 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak, büyüklüğü 9,5 olabilir diyen kişidir. Daha sonra 3 gün içinde olmadı, 3 hafta içinde olacak dedi o da olmadı, 3 ay içinde dedi o da olmadı. Sonra da ilk 10 yılda dedi o da olmadı. Şimdi de 2030 yıllarında olur bu deprem diyor” diye konuştu.

- "Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır"

Deprem olma konusunda bir veri tabanı olmadığını söyleyen Ercan, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerçek bir bilim dalı değildir bu. Bir tasarı geliştiriyor ama bunun bir veri tabanı yok. Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır. Hatta bir gün karşılaştık. ‘İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin bu şehri yeniden kuralım’ dedi bana. Böyle şey olur mu bütün insanlar ölecek dedim. ‘Temizlensin ya’ dedi. Sonuçta Celal böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine.”

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler