,

Bir kabine listesi daha... Sinan OGAN da var

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanarak üçüncü kez Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verileceği konuşuluyor.

Bir kabine listesi daha... Sinan OGAN da var

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanarak 3. kez Cumhurbaşkanı olan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verebileceği konuşuluyor.

Sözcü gazetesinde yer alan Veli Toprak imzalı kulis haberine göre, Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan'ın ismi kabine için geçiyor. Hakan Fidan'ın Dışişleri veya İçişleri Bakanlığı'na getirilebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da Dışişleri Bakanlığı için adı geçiyor.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun da Milli Savunma Bakanlığı için adı geçiyor. Trabzonlu olan Hacımüftüoğlu'nun bakanlık görevine atanması bekleniyor.

Enerji Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Alpaslan Bayraktar'ın da bakan olarak atanabileceği konuşuluyor. Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın damadı olan Bayraktar’ın Enerji Bakanlığı'na getirilmesi bekleniyor.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da Enerji Bakanlığı için adı geçiyor.

Ayrıca, Afet ve Göç İşleri adı altında iki yeni bakanlık oluşturulması planlanıyor. Sinan Oğan'ın da bakanlık için adı geçiyor.

Halen parti yönetiminde yer alan bazı isimlerin de kabinede yer alabileceği de konuşuluyor. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Ali İhsan Yavuz ile Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın isimleri bakanlık için geçiyor.

VELİ TOPRAK

 

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler