,

Bakan Akar: 100 silah ve mesai arkadaşımızı kaybettik

Milli Savunma Bakanı Akar, "Kahramanmaraş merkezli depremlerde 100 silah ve mesai arkadaşımızı kaybettik" diye konuştu. Akar ayrıca iki TSK mensubuna henüz ulaşılamadığın kaydetti.

Bakan Akar: 100 silah ve mesai arkadaşımızı kaybettik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, "100 silah ve mesai arkadaşımızı kaybettik" dedi.

Habertürk canlı yayınında konuşan Akar, "66 yaralımız var" ifadelerini kullandı. Akar, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve çoğunun taburcu edildiğini bildirdi.

"2 SİLAH ARKADAŞIMIZA ULAŞAMADIK"

Akar, depremin ardından bir üsteğmen ve bir astsubaya ulaşılamadığını bildirdi. Akar, söz konusu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Akar, özetle şöyle konuştu: "Toplam 100 silah ve mesai arkadaşımızı kaybettik. 66 arkadaşımız yaralı. Çoğu taburcu oldu. Bir üsteğmen ve bir astsubayımıza halen ulaşılamadı. DNA testleri dahil, akrabaları ile görüşmeler dahil iki silah arkadaşımıza ulaşmanın gayreti içindeyiz. Acılarımız karıştı. Bir taraftan silah arkadaşlarımızın durumları ile ilgilenirken bize düşen görevler de var. Acılarını bırakıp ailesinden kayıp olanlar dahil arama kurtarma faaliyetlerinde vatandaşlara yardımcı olmak için katkıda bulundular."

Açıklanan son resmi verilere göre, 11 ili etkileyen deprem felaketinde toplam 42 bin 310 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler