,

Adnan Oktar Suç Örgütü hakkında skandal karar veren savcı görevden alındı

Hakimler ve Savcılar Kurulu Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü hakkında skandal karar veren ve 68 kişinin serbest bırakılmasında rolü olan, dönemin savcısı görevden alındı

Adnan Oktar Suç Örgütü hakkında skandal karar veren savcı görevden alındı

HSK ‘nın adaletin tesisi amacıyla , Adnan Oktar Suç Örgütü dosyasının İstinaf aşamasında skandal karar verenlerle ilgili bugünkü kararnamede yapmış oldukları değişiklikler çok kıymetli ve isabetlidir. HSK’nın birbirinden değerli ve çok kıymetli tüm mensuplarına adaletin tesisi amacıyla vermiş oldukları bu karardan dolayı öncelikle vatandaşlar olarak teşekkür ederiz.

📌Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü hakkında skandal karar veren ve 68 kişinin serbest bırakılmasında rolü olan, dönemin İstanbul BAM 1.Ceza Dairesi Savcısını İlçe Adliye savcısı olarak, Daire Başkanını İlçe düz hakimi olarak ve eşi olan Anadolu Başsavcı Vekilinin İlçe düz savcısı olarak, tenzil-i rütbe uygulamasıyla yerlerini değiştirmeleri çok isabetli bir karardır. 

Görünen o ki bu kişiler tez vakitte mutlaka açığa alınacaklardır. Devamında ise ihraç olacaklardır.

📌Ancak duydum ki açığa alınma ve ihraç sürecini yaşamamak için bahsi geçen ve düz hakim yapılarak yeri değiştirilen dönemin BAM 1. Ceza Dairesi Başkanı bu kararı duyunca emeklilik dilekçesi vermiş.Buda beklenen bir hareketti.

📌Diğer yandan mağdurlar ve vekilleri ilgili şahısların yurt dışına çıkmamaları için ilgili makama haklarında yurt dışı çıkış yasağı konulması talebini içeren başvuruda bulunacaklarmış. Haklı talep.

📌Unutmamak gerekir ki Türk Devleti ve yargısı , bu ülkenin gençliğini dejenere etmeye teşebbüs eden ve dini ifsad etmeye kalkışan hiç bir örgütü ve onları hukukun kabul edemeyeceği gerekçelerle aklamaya kalkanları affetmeyecektir.

📌Bu aşamadan sonra kamuoyunun gözü Yargıtayda yapılacak yargılamada olacaktır.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler