,

İşte SGK’ya borcu olan belediyeler

Sayıştay verilerine göre verilere göre SGK’ya en çok prim borcu olan 5 büyükşehir belediyesinin 3’ü AKP’li, 2’si ise CHP’li.

İşte SGK’ya borcu olan belediyeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) en çok borcu olan 5 belediyenin CHP’li belediyeler olduğunu açıkladı.  Ancak Sayıştay verileri Bakan Işıkhan’ı doğrulamadı. Verilere göre SGK’ya en çok prim borcu olan 5 büyükşehir belediyesinin 3’ü AK Parti’li, 2’si ise CHP’li. Bu kapsamda SGK’ya en borçlu belediyelerin Bursa (AK Parti) Adana (CHP) Sakarya (AK Parti) Eskişehir (CHP) ve Ordu (AK Parti) olduğu belirlendi.

Bakan Işıkhan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış, iflas bayrağını çekmiş vaziyette. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP’li belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine” ifadelerini kullanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yetkilileri ise belediyeye bağlı ASKİ ve EGO’nun SGK’ya vadesi geçmiş borcunun bulunmadığını, belediye iştiraklerinin borcunun belediyenin borcu gibi yansıtılmasının da kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti. Işıkhan’ın açıklamasının siyasi amaçlı olduğu, bu bilgilerin ticari sır ve açıklanmasının da suç oluşturduğu vurgulandı.

SGK'YA EN BORÇLU BELEDİYE BURSA

Sayıştay raporlarındaki verilere göre SGK’ya borcu en yüksek olan belediye 670 milyon 252 bin TL ile Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. İkinci sırada 503 milyon lira ile Adana Büyükşehir Belediyesi, üçüncü sırada 171 milyon lira ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dördüncü sırada 161 milyon lira ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve beşinci sırada ise 137 milyon lira ile Ordu Büyükşehir Belediyesi yer alıyor.

 

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler