,

EYT'nin Devlete yıllık yükü resmi olarak açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TRT Haber'e konuk oldu, çalışma hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, "EYT düzenlemesini ocak ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz" dedi. Emekli olacakların ağırlıklı yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. EYT'nin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT'nin yıllık yükünün 100 milyar TL olacağını söyledi.

EYT'nin Devlete yıllık yükü resmi olarak açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TRT Haber'e konuk oldu, çalışma hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, "EYT düzenlemesini ocak ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz" dedi. Emekli olacakların ağırlıklı yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. EYT'nin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

"EYT'nin maliyeti 100 milyar lira"

Vedat Bilgin EYT'nin yüküne ilişkin olarak "100 milyarın üzerinde bir maliyet var ama bizim bütçe imkanlarımız içerisinde karşılanabilecek bir maliyet bu. Yaklaşık 500 bin civarında kamuda çalışan var bunlar çalışmaya devam edecek." dedi.

2022 yılının ilk dokuz ayında devlet katkıları ile birlikte toplam geliri 700 milyar lira olan SGK’nın, büyük bölümü aylık ödemeleri ve sağlık harcamaları olmak üzere toplam gideri ise 737,9 milyar liraya ulaştı. İlk dokuz ayda 37,9 milyar liralık bir açık oluştu.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler