BIST 100 10.065,86 %1.8 Dolar 34,13 %-0.03 Euro 38,06 %0.22 Altın Gram 2.892,41 %0.24 Brent Petrol 75,68 %2.4 Bitcoin 63.556,00 %0.29
,

Chery Türkiye'de fabrika kuracak mı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Chery ile henüz bir yatırım anlaşması yapılmadı. Hem onlarla hem başka markalarla görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Chery Türkiye'de fabrika kuracak mı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen Türkiye Tech Visa Programı Tanıtım Töreni'nin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Chery ile henüz bir yatırım anlaşmasının yapılmadığını belirten Kacır, "Hem onlarla hem başka markalarla görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Kacır açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"BYD, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisidir. Malumunuz temmuz ayında Cumhurbaşkanımızın huzurunda bir yatırım anlaşması imzalamıştık. O yatırım anlaşmasında öngörülen süreç gerçeğe dönüşüyor. Kendileri hızla yatırımı gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz de kendilerine her konuda etkin şekilde yardımcı olmaya, yatırım anlaşmasında öngördüğümüz şekilde bu yatırımın 2 yıl gibi bir zaman içerisinde çok hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaya gayret ediyoruz. Malumunuz bu yatırımlar sadece üretim yatırımları değil, aynı zamanda AR-GE ve inovasyon yatırımları olarak planlanıyor."

Yıl sonuna kadar birkaç hiper ölçekli yatırımı daha duyuracakalarını söyleyen Kacır, "2030 yılına dek 30 milyar dolarlık bir yüksek teknoloji yatırım programını hayata geçireceğiz. Çipten bataryaya, güneş hücresinden rüzgar türbinlerine, AR-GE merkezlerine, elektrikli araçlara ve önümüzdeki dönemde hiper ölçekli veri merkezi gibi alanlara Türkiye'nin yatırım çekmesini hızlandıracak adımlar atacağız. Ama ifade ettiğim gibi bu yatırımların hiçbiri sadece bir üretim yatırımı olarak kurgulanmıyor. Türkiye AR-GE'nin ve yeniliğin merkezi olma iddiasını bu yatırımlarla sürdürecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler