,

Bodrum Otelciler Birliği Başkanı: Bodrum batarsa Türkiye batar

Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Dengiz, Bodrum'un Türkiye ekonomisi için kritik olduğunu vurgulayarak, yüksek fiyat eleştirilerine ve Yunan adalarına olan ilgiye karşı çıktı. Dengiz'in açıklamaları tepkilere neden oldu.

Bodrum Otelciler Birliği Başkanı: Bodrum batarsa Türkiye batar

Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Dengiz, Bodrum'un ekonomik önemini vurgulayarak, "Bodrum batarsa Türkiye batar" dedi. Pandemi sonrası otel boşluklarının ilk kez yaşanıyormuş gibi gösterilmesine ve Bodrum'un pahalı olduğu yönündeki eleştirilere karşı çıktı. Fiyatların çeşitliliğini ve sosyal medya yorumlarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, Yunan adalarına olan ilgiyi eleştirerek, Türkiye'nin hizmet ve kalite açısından öne çıktığını ifade etti.

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlara değinen Dengiz, tatile gelmemişler ama sosyal medya üzerinden yorum yapıldığını söyleyerek, Bodrum’un pahalı olmadığını belirtti.

Dengiz, her kademe fiyatın olduğunu, 30-50 yıllık işletmelerin bulunduğunu ve Doğru fiyat uygulamasa ayakta kalamayacaklarını söyledi.

Kendi işletmemde lahmacunun 180 lira olduğunu söyleyen Dengiz, Bodrum’un en uygun bölgesinde olduğunu ve 180 TL’lik ürüne 1.500 TL isteyemeyeceğini belirtti.

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN’I KIYASLADI

Türk vatandaşlarının Yunan adalarına akınını da eleştiren Dengiz, Yunan adalarına vizesiz uygulama ilk defa olmadığını 2015’te de aynı durumun yaşandığını söyledi.

Dengiz, Schengen bölgesi olduğu için Yunan adalarına gidip Yunanistan’dan daha kolay vize almak isteyenler de bu yola başvurulduğunu, mutfak kültürünün de benzediği için, vatandaşın yöneldiğini söyledi.

Dengiz, Türkiye’de yerli ve yabancı turistler erken rezervasyonla yüzde 20-30 arasında indirim alabiliyor. Bu nedenle en çok tercih edilen ülke Türkiye olmuştu. Bu da ülkemizin tercih edilmesine sebep olmuştu. Yunanistan geride kalınca kapıda vize başlattı. Türkiye hizmet ve kalitede dünyadaki en iyi ülkeler arasında” dedi.

KARAR

İlişkili Haberler

Manşetler