BIST 100 9.602,17 %-2,09 Dolar 36,41 %0,38 Euro 38,14 %-0,05 Altın Gram 3.438,14 %0,27 Brent Petrol 74,44 %-2,68 Bitcoin 96.751,32 %1,50
,

TES'ten öğretmenlik meslek kanununa yetersiz tepki

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanununa tepki gösterdi. Ancak açıklamada belirtilen hususların bir kısmı kanun teklifinde yer alıyor.

TES'ten öğretmenlik meslek kanununa yetersiz tepki

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili teklifin TBMM’ye sunulacağını hatırlatarak, “Tasarının hazırlık aşamasını kapalı kapılar arkasında yürüten ve muhtevasını sır gibi saklayan Bakanlığın teklifin TBMM’ye sunulduğu gün dahi eğitim çalışanlarını hala bilgilendirmemiş olmasının izahı mümkün değildir” dedi.

Ancak TES Başkanı Talip Geylan'ın aşağıda yer alan açıklaması oldukça zayıftır:

1- Başkan Geylan, kanun ismini tepki göstermektedir.

2- Açıklamada, ek gösterge düzenlemesinin yer almadığı, Adaylık Kaldırma Sınavı’nın kaldırılmadığı bir düzenlemenin yetersiz olacağı belirtilmektedir. Oysaki hem ek gösterge düzenlemesi yer almakta hem de Adaylık kaldırma sınavı kaldırılmaktadır.

-----------------------

İşte TES Başkanı Talip Geylan'ın açıklamaları:

Meclise sunulan teklifin Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın ifade ettiği şekilde, sadece uzman-başöğretmen düzenlemesinden ibaret ise bu kanunun adının, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU değil, ancak ÖĞRETMENLERİN KARİYER PLANLAMASI KANUNU olacağını söyleyen Geylan, “Böylesi bir düzenleme de düpedüz kaş yapayım derken göz çıkarmak olur” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal öğretmenlik meslek kanununa ilişkin teklifin yarın sabah TBMM Başkanlığı’na sunulacağını duyurdu.

Ancak, ne iktidar partisinden ne de özellikle MEB’den, şu ana kadar teklifin neleri içerdiğine dair bir açıklama getirilmedi.

Bu tutumu da anlayabilmiş değiliz.

Sayın Mahir Ünal bugünkü konuşmasında sadece uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili düzenlemelere vurgu yaptı.

Fakat şu hususun iyi anlaşılması gerekir:

Kadrolu öğretmen istihdamının olmadığı,

Zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara teşvik uygulamasının getirilmediği,

Objektif kriterlere haiz ödül sisteminin düzenlenmediği,

Liyakat temelli yönetici atama sisteminin yasal zemine kavuşturulmadığı,

Ek gösterge düzenlemesinin yapılmadığı,

Ek ders ücretleri, nöbet görevleri, maaş karşılığı ders saatleri, tayin ve atama süreçlerinin düzenlenmediği,

Adaylık Kaldırma Sınavı’nın kaldırılmadığı,

Eğitimcilere yönelik şiddete karşı tedbirlerin getirilmediği,

bir kanun asla öğretmenlerimizin beklentisini karşılayamayacaktır. Çünkü beklentimiz ve doğal olarak olması gereken, öğretmenlerin muhatap olduğu tüm süreçlerin bir kanun çatısı altında toplanmasıdır.

Meclise sunulan teklif, Sayın Mahir Ünal’ın ifade ettiği şekilde, sadece uzman-başöğretmen düzenlemesinden ibaret ise bu kanunun adı, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU değil ancak ÖĞRETMENLERİN KARİYER PLANLAMASI KANUNU olur.

Böylesi bir düzenleme de düpedüz ‘kaş yapayım derken göz çıkarmak’ olur.”

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler