BIST 100 9.777,47 %-0.53 Dolar 34,16 %0.04 Euro 38,17 %-0.23 Altın Gram 2.918,49 %0.51 Brent Petrol 71,98 %0.53 Bitcoin 65.645,99 %0.47
,

Sorunlar çözülmemişken özel okullara destek kararı çıktı

Geçtiğimiz gün Resmî Gazete’de deprem bölgesi illerinde; Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullara destek açıklandı. Açıklanan karara ilişkin veliler tepki gösterirken, deprem bölgesinde yaşanan sorunların hâlâ çözüm beklediği kaydedildi.

Sorunlar çözülmemişken özel okullara destek kararı çıktı

Geçtiğimiz gün Resmî Gazete’de deprem bölgesi illerinde; Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullara destek verileceğinin açıklanması üzerine velilerden tepki gecikmedi. Veliler, özel okullara verilen desteklerin yerine devlet okullarında yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu.

KONTEYNIRLARDA EĞİTİM DEVAM EDİYOR, BUNA EKONOMİK KRİZ DE EKLENDİ

Depremin üzerinden geçen süreye rağmen sorunların çözüm beklediğine dikkat çeken veliler, devletin özel okullara vereceği desteği haklı bulmadıklarını ifade etti. Veliler, deprem bölgesinde okulların birçoğunun tadilatlarının tamamlanmaması nedeniyle konteynırlarda eğitimin devam ettiğine dikkat çekerek, bu sorunlara bir de ekonomik sorunların eklendiğinin de altını çizdi.

VELİ-DER, “BU DENLİ SORUNLAR VARKEN, NEDEN ÖZEL OKULLARA DESTEK AYRILMAKTA?”

Devlet okullarında yaşanan sorunlara dikkat çekilen açıklamada, özel okullara 24 bin ile 29 bin lira arasında verilecek desteğin kamu kaynaklarından aktarılacağı kaydedilerek, “Özel okullardaki öğrencilere destek diyerek açıklanan 24 bin-29 bin lira arasında bizim vergilerimizden, kamu kaynaklarından aktarılacak kaynaklar öğrencilere değil, özel okul sahiplerine aktarılacak paralardır, özel okullara destektir. Hatta geçmiş dönem uygulamalarından da çok iyi biliyoruz ki açıklanan destekler özel okul ücretlerinin daha da artması sonucunu doğurmaktadır. Deprem bölgesinde bu denli sorunlar yaşanırken açıklanan destek neden okulların inşasına, onarımına, temizliğe, taşımalı eğitime, köy okullarının açılmasına, öğretmen atamalarına, okullara ulaşıma, ihtiyacı olan tüm öğrencilere eğitim desteğine ayrılmamaktadır?” diye soruldu.

Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler