ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, MEB-AGS, 2025 AGS ve 2025 ÖABT olmak üzere 13 Temmuz'da iki oturum olarak gerçekleştirilecek.
Adaylar, sınava ilişkin açıklama ve testlerin konu dağılımlarına, "https://dokuman.osym.gov.tr" adresi üzerinden ulaşılabilecek.
Sınavın kapsamı
ÖABT, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya ve Kimya Teknolojisi, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Rehberlik, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Beden Eğitimi alanlarında yapılacak.
ÖSYM tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda Milli Eğitim Akademisine girişte, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS, e-YDS) sonuçlarından oluşturulan puan türü kullanılacak.
AGS'de 80 soru için 110 dakika süre verilecek
Öğretmen adaylarına, AGS'de 80, ÖABT'de 50 çoktan seçmeli sorudan oluşan testler uygulanacak. Sınav süresi AGS'de 110 dakika olacak.
ÖABT'de ise İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Matematik, Fizik, Kimya ve Kimya Teknolojisi testleri 90 dakika, Biyoloji, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Rehberlik, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Beden Eğitimi testleri ise 70 dakika olacak.
ÖABT veya YDS/e-YDS yapılmayan öğretmenlik alanlarında akademiye giriş için MEB-AGS-P1 puanı esas alınacak.
Doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek.
Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak, adayın ilgili testten almış olduğu ham puanı bulunacak. Buna göre, AGS'de bulunan 6 konu ayrı birer alt test olarak değerlendirilecek.
Bu 6 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacak. Her alt test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak, ortalama ve standart sapma değerleri bulunacak. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak, her alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek.
ÖABT'de yer alan her test için sınava giren adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacak. Her test için adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacak.
Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Her test ve alt test için hesaplanan standart puanlar, ağırlıklandırma oranları dikkate alınarak toplanacak ve ağırlıklı puanlar bulunacak.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri testine ilişkin ham puan ve standart puan hesaplama işlemleri testte yer alan 3 alt test için ayrı ayrı yapılacak. Bu alandan sınava giren adaylar için diğer şartları sağlamaları halinde MEB-AGS-P1 puanına ek olarak MEB-AGS-P2-16 ve MEB-AGS-P2-17 puanları hesaplanacak.
MEB-AGS-P3 puanının hesaplanmasını isteyen adaylar, puanının hesaplanmasında dikkate alınacak yabancı dil grubunu AGS başvurusunda seçebilecek.
İlgili yılda AGS'den önce yapılan YDS ve e-YDS'de başvurudaki yabancı dil grubuna ilişkin puanı olan ve ilgili mevzuatta yer alan yabancı dil grubuyla uyumlu lisans düzeyinde eğitim bilgisi bulunan adayların YDS ve e YDS'ye ilişkin standart puanları, her yabancı dil için ayrı ayrı olmak üzere ortalaması 50, standart sapması 10 olacak şekilde belirlenecek.
İlgili yılda, AGS'den önce yapılan aynı dilde birden fazla YDS ve e-YDS sonucu olan adayların en yüksek sınav sonucu değerlendirmeye alınacak.
Farklı dillerde birden fazla sınav sonucu olan adayların ilgili puanının hesaplanmasında başvuruda seçtiği yabancı dil grubu dikkate alınacak.
AGS testinde en az 1 ham puanı bulunmayan adaylar, bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacak ve bu adaylara ait herhangi bir sınav puanı hesaplanmayacak.
Bir adayın, herhangi bir ağırlıklı puanının hesaplanabilmesi için adayın söz konusu puan türüne ilişkin ağırlıklı puanın hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün hesaplanmış olması gerekecek.
DUYURU
(16 Ocak 2025)
Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Sınava İlişkin Açıklama ve Konu Dağılımları
Öğretmenlik Mesleği Kanunu gereğince Millî Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak öğretmen adayları için 13 Temmuz 2025 tarihinde Başkanlığımızca uygulanacak 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) konuları ve konu dağılımları Ekte’ki şekilde düzenlenmiştir.
Adaylar, sınava ilişkin açıklama ve testlerin konu dağılımlarına aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
Sınava İlişkin Açıklama ve Konu Dağılımları
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AKADEMİ GİRİŞ SINAVI (MEB-AGS):
AKADEMİ GİRİŞ SINAVI (AGS) VE ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ (ÖABT) SINAVI’NA İLİŞKİN AÇIKLAMA VE KONU DAĞILIMLARI
Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS), Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere 13 Temmuz 2025 tarihinde iki oturum olarak gerçekleştirilecektir.
ÖABT; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya / Kimya Teknolojisi, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi / İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Rehberlik, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Beden Eğitimi alanlarında yapılacaktır. ÖSYM tarafından ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rusça) Millî Eğitim Akademisine girişte, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS, e-YDS) sonuçlarından oluşturulan puan türü kullanılacaktır.
Sınavda adaylara, AGS’de 80; ÖABT’de 50 çoktan seçmeli sorudan oluşan testler uygulanacaktır. Sınav süresi AGS’de 110 dakika olacaktır. ÖABT’de ise İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Matematik, Fizik, Kimya/Kimya Teknolojisi Testleri 90 dakika; Biyoloji, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi / İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Rehberlik, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Beden Eğitimi Testleri 70 dakika olacaktır.
ÖABT veya YDS / e-YDS yapılmayan öğretmenlik alanlarında akademiye giriş için MEB-AGS-P1 puanı esas alınacaktır.
MEB-AGS’nin kapsamı, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve değerleri içeren öğretmenlik mesleği yeterlikleri esas alınarak belirlenir.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puanı bulunacaktır. Buna göre
AGS’de bulunan 6 konu ayrı birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 6 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her alt test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. ÖABT’de yer alan her test için sınava giren adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her test için adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Her test / alt test için hesaplanan standart puanlar aşağıda tabloda yer alan ağırlıklandırma oranları dikkate alınarak toplanacak ve Ağırlıklı Puanlar bulunacaktır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi / İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri testine ilişkin ham puan ve standart puan hesaplama işlemleri testte yer alan 3 alt test için ayrı ayrı yapılacak olup bu alandan sınava giren adaylar için diğer şartları sağlamaları hâlinde MEB-AGS-P1 puanına ek olarak MEB-AGS-P2-16 ve MEB-AGS-P2-17 puanları hesaplanacaktır.
MEB-AGS-P3 puanının hesaplanmasını isteyen adaylar, puanının hesaplanmasında dikkate alınacak yabancı dil grubunu AGS başvurusunda seçeceklerdir. İlgili yılda AGS’den önce yapılan YDS / e-YDS’de başvurudaki yabancı dil grubuna ilişkin puanı olan ve ilgili mevzuatta yer alan yabancı dil grubuyla uyumlu lisans düzeyinde eğitim bilgisi bulunan adayların YDS / e-YDS’ye ilişkin standart puanları; her yabancı dil için ayrı ayrı olmak üzere ortalaması 50, standart sapması 10 olacak şekilde belirlenecektir. Hesaplanan standart puanlar aşağıdaki tabloda yer alan ağırlıklandırma oranları dikkate alınarak toplanacak ve ilgili ağırlıklı puanlar bulunacaktır. İlgili yılda, AGS’den önce yapılan aynı dilde birden fazla YDS / e-YDS sonucu olan adayların en yüksek sınav sonucu (puanı) değerlendirmeye alınacaktır. Farklı dillerde birden fazla sınav sonucu olan adayların ilgili puanının hesaplanmasında başvuruda seçtiği yabancı dil grubu dikkate alınacaktır (İlgili yılda her aday için tek bir yabancı dil grubu dikkate alınarak puan hesaplanacaktır.). AGS testinde en az 1 ham puanı (1 net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar, bu adaylara bu test için standart puan ve herhangi bir sınav puanı hesaplanmayacaktır. ÖABT veya YDS / e-YDS’de en az 1 ham puanı (1 net) bulunmayan adaylar ilgili test için yapılacak hesaplamalara alınmayacak, bu adayların ilgili test için standart puanı hesaplanmayacaktır. Bir adayın herhangi bir ağırlıklı puanının hesaplanabilmesi için adayın söz konusu puan türüne ilişkin ağırlıklı puanın hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün hesaplanmış olması gerekmektedir.
Puan Türü |
Testlere İlişkin Standart Puanların Ağırlıkları (%) |
|||||||
AGS |
ÖABT |
YDS / e- YDS |
||||||
Sözel Yetenek |
Sayısal Yetenek |
Tarih |
Türkiye Coğrafyası |
Eğitimin Temelleri ve Türk Millî Eğitim Sistemi |
Mevzuat |
|||
MEB-AGS-P1 |
20 |
20 |
15 |
10 |
25 |
10 |
- |
- |
MEB-AGS-P2 |
10 |
10 |
7,5 |
5 |
12,5 |
5 |
50 |
- |
MEB-AGS-P3 |
10 |
10 |
7,5 |
5 |
12,5 |
5 |
- |
50 |
Puan Türü |
Testlere İlişkin Standart Puanların Ağırlıkları (%) |
||||||||
AGS |
ÖABT |
||||||||
Sözel Yetenek |
Sayısal Yetenek |
Tarih |
Türkiye Coğrafyası |
Eğitimin Temelleri ve Türk Millî Eğitim Sistemi |
Mevzuat |
Ortak Alan Bilgisi |
Temel İslam Bilimleri |
İslam Tarihi, Felsefe ve Din Bilimleri |
|
MEB- AGS- P2-16 |
10 |
10 |
7,5 |
5 |
12,5 |
5 |
15 |
15 |
20 |
MEB- AGS- P2-17 |
10 |
10 |
7,5 |
5 |
12,5 |
5 |
15 |
20 |
15 |
Hesaplanan ağırlıklı puanlar aşağıda yer alan formüle göre 100 üzerinden puanlara dönüştürülerek sınav puanları hesaplanacaktır:
AP : Ağırlıklı Puan
X : Ağırlıklı Puanların Ortalaması
S : Ağırlıklı Puanların Standart Sapması
B : Ağırlıklı Puanların En Büyüğü
AGS puanları, sonuçların açıklanmasından itibaren, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerlidir. Sınav puanı başarı sıraları; adayın ÖABT alanı veya YDS / e-YDS yabancı dil grubu içerisinde ayrı ayrı belirlenecektir. Başarı sıralarının belirlenmesinde dikkate alınacak ve sonuç belgesinde yer alacak puan türlerinin ÖABT alanı ile yabancı dil karşılıkları aşağıda sıralanmıştır:
MEB-AGS-P2-01 |
Beden Eğitimi |
MEB-AGS-P2-02 |
Biyoloji |
MEB-AGS-P2-03 |
Coğrafya |
MEB-AGS-P2-04 |
Fen Bilimleri |
MEB-AGS-P2-05 |
Fizik |
MEB-AGS-P2-06 |
İlköğretim Matematik |
MEB-AGS-P2-07 |
Kimya/Kimya Teknolojisi |
MEB-AGS-P2-08 |
Matematik |
MEB-AGS-P2-09 |
Okul Öncesi |
MEB-AGS-P2-10 |
Rehberlik |
MEB-AGS-P2-11 |
Sınıf Öğretmenliği |
MEB-AGS-P2-12 |
Sosyal Bilgiler |
MEB-AGS-P2-13 |
Tarih |
MEB-AGS-P2-14 |
Türk Dili ve Edebiyatı |
MEB-AGS-P2-15 |
Türkçe |
MEB-AGS-P2-16 |
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi |
MEB-AGS-P2-17 |
İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri |
MEB-AGS-P3-01 Almanca
MEB-AGS-P3-02 Arapça
MEB-AGS-P3-03 Çince
MEB-AGS-P3-04 Farsça
MEB-AGS-P3-05 Fransızca
MEB-AGS-P3-06 İngilizce
MEB-AGS-P3-07 İspanyolca
MEB-AGS-P3-08 İtalyanca
MEB-AGS-P3-09 Japonca
MEB-AGS-P3-10 Korece
MEB-AGS-P3-11 Rusça
Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) alan bazlı içerik dağılımı ve soruların testteki yaklaşık ağırlığı aşağıda yer almaktadır:
AKADEMİ GİRİŞ SINAVI (AGS)
AGS Konuları (80 soru) |
Soruların Testteki Yaklaşık Ağırlığı (%) |
Sözel Yetenek Sözcükte Anlam Cümlede Anlam Anlatımın Oluşması Paragrafta Anlam Sözel Mantık |
18,75 |
Sayısal Yetenek Temel Matematik Grafik ve Tablo Yorumlama Mantıksal Muhakeme Problemleri |
18,75 |
Tarih Osmanlı Öncesi Türk Devletleri Tarihi (Siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler) Osmanlı Tarihi (XIII. yüzyıldan XX. yüzyıl başlarına kadar yaşanan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (XX. yüzyıl başından XX. yüzyılın ortalarına kadar, Osmanlı Devleti’nin yıkılışından İkinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Türkiye tarihinde yaşanan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler) ç) Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi (XX. yüzyılın başlangıcından günümüze kadar dünyada; İkinci Dünya Savaşı’ndan günümüze kadar Türkiye’de yaşanan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler) |
12,5 |
Türkiye Coğrafyası Türkiye Fiziki Coğrafyası Türkiye Beşerî ve Ekonomik Coğrafyası |
10 |
Eğitimin Temelleri ve Türk Millî Eğitim Sistemi Eğitim Biliminin Genel Kavramları, Kuramları, Süreçleri ve Uygulamaları Eğitimin Temel Kavram ve Kuramları Eğitimin Tarihî, Felsefi, Toplumsal, Psikolojik, Ekonomik ve Politik Temelleri Türk Millî Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Genel Yapısı ve Temelleri Eğitim ve Öğretimde Etik Eğitim ve Öğretim Teknolojileri |
30 |
Mevzuat Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (Kanun Numarası: 2709, Kabul Tarihi: 18/10/1982) 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu |
10 |
ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ (ÖABT)
Alan Bilgisi Testi |
Soruların Testteki Yaklaşık Ağırlığı (%) |
Türkçe |
|
a) Anlama ve Anlatma Teknikleri |
%32 |
b) Dil Bilgisi ve Dil Bilimi |
%24 |
c) Çocuk Edebiyatı |
%6 |
ç) Türk Halk Edebiyatı |
%10 |
d) Eski Türk Edebiyatı |
%10 |
e) Yeni Türk Edebiyatı |
%10 |
f) Edebiyat Bilgi ve Kuramları |
%8 |
İlköğretim Matematik |
|
a) Analiz |
%36 |
b) Cebir |
%24 |
c) Geometri |
%24 |
ç) Uygulamalı Matematik |
%16 |
Matematik |
|
a) Analiz |
%36 |
b) Cebir |
%24 |
c) Geometri |
%20 |
ç) Uygulamalı Matematik |
%20 |
Fen Bilimleri |
|
a) Fizik |
%32 |
b) Kimya |
%30 |
c) Biyoloji |
%26 |
ç) Jeoloji (Yer Bilimi) |
%4 |
d) Astronomi |
%4 |
e) Çevre Bilimi |
%4 |
Sosyal Bilgiler |
|
a) Tarih |
%44 |
b) Coğrafya |
%24 |
c) Siyaset Bilimi |
%16 |
ç) Diğer Sosyal Bilim Alanları Sosyal Bilgilerin Temelleri, Bilim Teknoloji ve Toplum, Sosyal Antropoloji ve Medeniyet Tarihi, Ekonomi, İnsan İlişkileri ve İletişim, Sosyoloji, Sosyal Proje Geliştirme |
%16 |
Türk Dili ve Edebiyatı |
|
a) Eski Türk Dili ve Yeni Türk Dili |
%30 |
b) Türk Halk Edebiyatı |
%20 |
c) Eski Türk Edebiyatı |
%20 |
ç) Yeni Türk Edebiyatı |
%30 |
Tarih |
|
a) Tarih Metodolojisi |
%8 |
b) Osmanlı Türkçesi |
%6 |
c) Eski Çağ Tarihi |
%4 |
ç) İlk Türk Devletleri Tarihi |
%10 |
d) Orta Çağ İslam Tarihi |
%14 |
e) Osmanlı Tarihi |
%18 |
f) Türkiye Cumhuriyeti Tarihi |
%16 |
g) Orta Çağ’dan XX. Yüzyıl'a Dünya Tarihi |
%14 |
ğ) XX. Yüzyıl Türk ve Dünya Tarihi |
%10 |
|
|
Coğrafya |
|
a) Fiziki Coğrafya |
%40 |
b) Beşerî ve Ekonomik Coğrafya |
%40 |
c) Kıtalar ve Ülkeler Coğrafyası |
%20 |
Fizik |
|
a) Mekanik |
%30 |
b) Elektrik ve Manyetizma |
%24 |
c) Maddenin Mekanik ve Isıl Özellikleri |
%10 |
ç) Dalgalar ve Optik |
%16 |
d) Modern Fizik |
%20 |
Kimya / Kimya Teknolojisi |
|
a) Temel Kimya |
%32 |
b) Analitik Kimya |
%20 |
c) Anorganik Kimya |
%16 |
ç) Organik Kimya |
%20 |
d) Fizikokimya |
%12 |
Biyoloji |
|
a) Hücre ve Metabolizma |
%20 |
b) Bitki Biyolojisi |
%12 |
c) İnsan ve Hayvan Biyolojisi |
%28 |
ç) Ekoloji |
%12 |
d) Canlıların Sınıflandırılması |
%8 |
e) Genetik |
%20 |
Rehberlik |
|
a) Temel Psikolojik Kavramlar |
%16 |
b) Psikolojik Danışma Kuram İlke ve Teknikleri |
%20 |
c) Davranış ve Uyum Problemleri |
%12 |
ç) Bireyi Tanıma Teknikleri |
%14 |
d) Bireyle ve Grupla Psikolojik Danışma |
%14 |
e) Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı |
%12 |
f) Psikolojik Danışma ve Rehberlikte Araştırma ve Program Geliştirme |
%8 |
g) Meslek Etiği ve Yasal Konular |
%4 |
Sınıf Öğretmenliği |
|
1. Alan Bilgisi Testi |
%34 |
a) İlkokulda Temel Matematik |
%6 |
b) İlkokulda Temel Fen Bilimleri |
%10 |
c) Türk Dili |
%6 |
ç) Türk Tarihi ve Kültürü |
%4 |
d) Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği |
%4 |
e) Çocuk Edebiyatı |
%4 |
2. Alan Eğitimi Testi |
%66 |
Hayat Bilgisi Öğretimi, Sosyal Bilgiler Öğretimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi, Fen Bilgisi Öğretimi, Drama, Görsel Sanatlar, Müzik Öğretimi, Matematik Öğretimi, İlk Okuma ve Yazma Öğretimi vb. |
%66 |
Okul Öncesi |
|
1. Alan Bilgisi Testi |
%60 |
a) Erken Çocukluk Eğitimine Giriş |
%8 |
b) Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım |
%4 |
c) Erken Çocukluk Döneminde Gelişim |
%12 |
ç) Çocuk Ruh Sağlığı |
%8 |
d) Erken Çocukluk Dönemi Edebiyatı |
%6 |
e) Erken Çocuklukta Program, Yöntem ve Yaklaşımlar |
%12 |
f) Anne-Baba Eğitimi |
%6 |
g) Çocuk Hakları |
%4 |
2. Alan Eğitimi Testi |
%40 |
Erken Çocuklukta Fen Eğitimi, Erken Çocuklukta Matematik Eğitimi, Erken Çocuklukta Güzel Sanatlar Eğitimi, Erken Çocuklukta Müzik Eğitimi, Erken Çocukluk Eğitiminde Oyun, Erken Çocukluk Eğitiminde Drama, Erken Çocukluk Eğitiminde Öğrenme Yaklaşımları, Okula Uyum ve Erken Okuryazarlık Eğitimi vb. |
%40 |
Beden Eğitimi |
|
a) Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri |
%16 |
b) İnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji |
%8 |
c) Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım |
%6 |
ç) Egzersiz Fizyolojisi |
%8 |
d) Antrenman Bilgisi |
%6 |
e) Fiziksel Uygunluk |
%6 |
f) Egzersiz ve Beslenme |
%4 |
g) Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor |
%4 |
ğ) Psikomotor Gelişim |
%6 |
h) Beden Eğitimi ve Spor Yönetimi |
%4 |
ı) Beceri Öğrenimi |
%6 |
i) Atletizm |
%4 |
j) Takım Sporları |
%10 |
k) Ritim Eğitimi ve Dans, Halk Oyunları |
%4 |
l) Jimnastik |
%4 |
m) Eğitsel Oyunlar |
%4 |
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi / İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri |
|||
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi / İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri |
Ortak Alan Bilgisi Yaklaşık Ağırlığı (%) |
Temel İslam Bilimleri Yaklaşık Ağırlığı (%) |
İslam Tarihi, Felsefe ve Din Bilimleri Yaklaşık Ağırlığı (%) |
Alan Bilgisi Testi |
|
|
|
a) Kur’an-ı Kerim ve Tecvid |
%8 |
|
|
b) Tefsir |
|
%10 |
|
c) Hadis |
|
%10 |
|
ç) Fıkıh |
%4 |
%10 |
|
d) Akaid |
%2 |
|
|
e) Kelam |
|
%10 |
|
f) İslam Mezhepleri ve Akımları |
|
%6 |
|
g) Siyer |
%6 |
|
|
ğ) İslam Tarihi, Kültür ve Medeniyeti |
|
|
%10 |
h) İslam Felsefesi |
|
%4 |
|
ı) Din Felsefesi |
|
%4 |
|
i) Din Sosyolojisi |
|
%4 |
|
j) Din Psikolojisi |
|
%4 |
|
k) Din Eğitimi |
|
%4 |
|
l) Dinler Tarihi |
|
%4 |
|
Toplam |
%20 |
%80 |