,

Ssağlıkta şiddet davasında şaşırtan karar: İstifa edene destek yok

Artvin Devlet Hastanesi’nde muayenesinde bıçaklı saldırıya uğrayan Dr. Uğur Çıkrıkçılı'nın görülen duruşmasında Artvin İl Sağlık Müdürlüğü davadan çekildi. Çıkrıkçılı, "Bu kişisel bir dava değil kurumunuza ve işleyişe karşı bir saldırı niteliği de taşımaktadır." dedi.

Ssağlıkta şiddet davasında şaşırtan karar: İstifa edene destek yok

Karar Gazetesinde yer alan habere göre; Artvin Devlet Hastanesi’nde görev yapan önceki dönem Türk Tabipleri Birliği (TTB) Rize-Artvin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Uğur Çıkrıkçılı'nın 2 Şubat 2022'de muayene odasına zorla giren hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğramasına yönelik açılan davanın duruşması Artvin Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davada katılan sıfatıyla yer alan Artvin İl Sağlık Müdürlüğü, Dr. Uğur Çıkrıkçılı’nın kamu görevinin sona ermesi gerekçesiyle davadan çekildi.

Mahkeme heyetinde yaşanan değişiklik ile önceki celsede Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin duruşmaya katılma taleplerinin kabulü kararını kaldırdı. Mahkeme, sanık hakkındaki adli kontrol kararı da kaldırıldı.

Mahkeme kararının ardından Uğur Çıkrıkçılı, Twitter hesabından paylaşımlar yaparak, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı kararı eleştirdi.

Çıkrıkçılı Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

"Sayın @drfahrettinkoca, bugün Artvin Adliyesi’nde görülen, uğramış olduğum “Sağlıkta Şiddet” nedeniyle açmış olduğumuz davadan Sağlık Bakanlığı olarak çekilmiş olduğunuzu öğrendim. Gerekçe olarak da artık kamu çalışanı olmadığım belirtilmiş. Şunu unutmayınız Sayın @drfahrettinkoca, kişisel avukatım davayı takip edecek ama burada sizin hekiminize ve kamu çalışanına ve sisteme karşı bir saldırı olmuştu. Bu kişisel bir dava değil kurumunuza ve işleyişe karşı bir saldırı niteliği de taşımaktadır. Bu nedenle isimlerden azade bir şekilde davaya tekrar müdahil olmanız gerektiği kanaatindeyim. Maddi şartların iyileştirilmesi kadar çalışanına daha çok sahip çıkan ve hakkını arayan bir kurum sıfatına sahip olmak da önemlidir. Adaletin tecellisi çalışanlarınıza da güven verecek emin olun ki. Bilginize @drfahrettinkoca @saglikbakanligi Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk Bürosu’nda çalışan avukatınız zaten ilk duruşmaya katılamamıştı ve ikinci duruşmaya da bu dilekçeyi sundu. Tekrar etmekte fayda görüyorum bunu sayın @drfahrettinkoca, bu saldırı bakanlığınız çalışanına karşı işlendi."

Sayın @drfahrettinkoca , bugün Artvin Adliyesi’nde görülen, uğramış olduğum “Sağlıkta Şiddet” nedeniyle açmış olduğumuz davadan Sağlık Bakanlığı olarak çekilmiş olduğunuzu öğrendim. Gerekçe olarak da artık kamu çalışanı olmadığım belirtilmiş. Şunu unutmayınız."

Sayın @drfahrettinkoca , bugün Artvin Adliyesi’nde görülen, uğramış olduğum “Sağlıkta Şiddet” nedeniyle açmış olduğumuz davadan Sağlık Bakanlığı olarak çekilmiş olduğunuzu öğrendim. Gerekçe olarak da artık kamu çalışanı olmadığım belirtilmiş. Şunu unutmayınız +

— Uğur Çıkrıkçılı (@sakareylem) September 13, 2022

Davanın karar duruşması 4 Ekim'de görülecek.

İlişkili Haberler

Manşetler