,

Kendine küfrettirip para istiyorlar

Uzlaşmayı gelir kapısı haline getirmeye çalışanlara yargıdan uyarı niteliğinde bir hamle geldi. Telefonunu 11 bin liraya satışa çıkaran Semi E, neredeyse yarı fiyatı teklif gelince küfür etti. Savcılık, küfür nedeniyle şikayette bulunan Batuhan K'nın 120 ayrı benzer şikayetinin olduğunu belirterek müşterinin kendisine bilerek küfrettirip menfaat sağlamak için yargıyı kullandığını kaydetti. Belirli bir para ödenmesi sonunda şikayetini geri çekme taktiğini uyguladığı belirlenen Batuhan K. hakkında "dolandırıcılık" suçundan şüpheli oldu.

Kendine küfrettirip para istiyorlar

Semi E. adlı bir vatandaş cep telefonunu 11 bin liradan satışa çıkarıp internet sitesine koydu. Telefona talip olan Batuhan K. , telefon sahibine "Paşam hala satılık mı" diye sordu. Telefonunu satışa koyan adam "evet" yanıtını verdi ve 11 bin liralık telefona 6 bin teklif gelince, teklifin düşük kalmasına sinirlenip küfretti. Küfre maruz kalan müşteri savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIKTAN DİKKAT ÇEKEN ARAŞTIRMA

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "hakaret" suçuna maruz kalıp bunu adeta bir gelir kapısı haline getirenlerin varlığından hareketle dikkat çeken bir araştırma yaptı. Telefona talip olup hakarete maruz kalan Batuhan K.'nin kayıtlarını araştıran savcılık, 120 ayrı şikayetinin bulunduğunu belirledi. Telefonunu satışa çıkarıp hakaret eden Semi E. ise "bilinçli olarak ucuz fiyat verip tahrik etti, asıl ben şikayetçiyim" dedi. Bu savunma üzerine savcılık karşı tarafı da ifadeye çağırdı.

"MENFAAT SAĞLAMAK İÇİN YARGIYI KULLANIYORLAR" TESPİTİ

Savcılık, "hakaret" suçunun uzlaşma kapsamında kaldığını ve menfaat sağlamak için bu yola gidildiğini, kendisine küfredilen müşteki müşterinin de adli yargıyı bu şekilde kullandığı kanaatine varıldığını belirtti. Bu nedenle müşteki olarak gelen adamın şüpheli olarak da ifadesini aldı. Telefon ticareti ile uğraştığını söyleyen Batuhan K., gördüğü ilanlara teklif verdiğini belirtip, adli mercileri kullanma kastı olmadığını ileri sürdü.

DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN İŞLEM YAPTI

Savcılık, Batuhan K.'nin telefon satışı yapan kişileri arayıp piyasanın çok altında fiyat verip karşı tarafı sinirlendirdiğini belirtti. Karşı tarafı tahrik edip kendisine küfür edilmesini sağladığını da kaydeden savcılık, "Küfür edildikten sonra uzlaşma kapsamında kalması nedeniyle belli bir miktarın ödenmesi karşılığında şikayetten vazgeçtiğinden dolandırıcılık suçu işledi" dedi. Telefonu satan adamın "haksız tahrik altında hakaret", hakarete maruz kalan sözde müşterinin "dolandırıcılık" suçunu işlediğini belirten savcılık dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi.

Arzu KAYA

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler