,

İcra patladı, 36 milyon vatandaş bankalara borçlu

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, "24 milyon icra dosyası var, 36 milyon insanımız bankalara borçlu, milyonlarca öğrencimiz yeterince beslenemez durumda. "Siz, bu bütçenin neyini övüyorsunuz" dedi.

İcra patladı, 36 milyon vatandaş bankalara borçlu

Sözcü'den İsmal AKIN'ın haberi...

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin 5’inci maddesi üzerinde partisi adına görüşlerini açıklamak üzere TBMM bir konuşma yapan İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi.

Subaşı, “Siz, bu bütçenin neyini övüyorsunuz? 24 milyon icra dosyası var, 36 milyon insanımız bankalara borçlu, milyonlarca öğrencimiz yeterince beslenemez durumda” dedi.

Subaşı, AKP yöneticilerine seslenerek, “Bütçe konuşmaları sırasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öve öve bitiremediniz oysa bu sistem ülkemizin üzerine kâbus gibi çöken büyük bir talihsizliktir. Bu sistemin ülkeyi sürüklediği krizlere rağmen görmezden gelmenizi hayretle izliyoruz” diye konuştu.

‘ERDOĞAN’IN BİLİME TERS İNADININ FATURASI’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ‘Ben ekonomistim, bu işleri iyi bilirim' dediğini hatırlatan Subaşı; “Ekonomist Erdoğan, ‘faiz sebep, enflasyon sonuçtur' iddiasından sonra sürekli yükselen bir ivmeyle enflasyonda Türkiye’yi dünya birincisi yaptı” dedi.

“Bu ‘bilime ters inadın’ faturasını üstlenen yok” diyen Subaşı, “FETÖ’de olduğu gibi ‘hata yaptık, Allah affetsin' diyen de yok. Sorumluluğu bazen dış güçlere, pandemiye, bugünlerde de marketlere atmakla meşgulsünüz ama sadece kendinizi kandırıyorsunuz” diye konuştu.

‘SİZ BU BÜTÇENİN NEYİNİ ÖVÜYORSUNUZ?’

“Bütçede halktan toplanan vergilerin önemli bölümü faize ve KÖİ müteahhitlerine ayrılmış; işçi, esnaf, memur, emekli unutulmuş; toprağını terk eden çiftçiye, EYT mağdurları ile atanamayan öğretmenlere de bütçede çözüm yok” diyen Subaşı, şöyle devam etti:

“Siz bu bütçenin neyini övüyorsunuz? 24 milyon icra dosyası var, 36 milyon insanımız bankalara borçlu, milyonlarca öğrencimiz yeterince beslenemez durumda, milyonlarca işsizimiz var, çalışan nüfusun yarıdan fazlası açlık sınırı altında, asgari ücretle ayakta kalmaya çalışıyor; siz neyi övüyorsunuz?”

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler