,

"Eczanelerimizde ciddi anlamda ilaç yoklukları yaşıyoruz"

Bloomberg HT yayınına katılan Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı "Ecza depolarından almış olduğumuz verilere göre; yüzde 17 oranında ilaç yokluğu yaşıyoruz" dedi.

 "Eczanelerimizde ciddi anlamda ilaç yoklukları yaşıyoruz"

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı ve Atabay Kimra icra Kurulu Üyesi Doğan Taşkent katıldıkları Bloomberg HT yayınında ilaç sektörüne dair sorunları değerlendirdi.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı “Şu an eczanelerimizde ciddi anlamda ilaç yoklukları yaşıyoruz. Ecza depolarından almış olduğumuz verilere göre; yüzde 17 oranında ilaç yokluğu söz konusu. Bu yoklukların çoğu maalesef kurdaki makas artışından dolayı ithal ürünlerde gerçekleşiyor. Buna karşın ilaca yapılacak zam, bulunurluğu tek başına çözecek bir unsur değil. Biz ilaçta bu kadar dışa bağımlı olduğumuz sürece sorunları maalesef halledemiyoruz, halledemeyeceğiz de.” dedi.

Ercanlı, mevcut ilaç fiyat kararnamesinden vazgeçilmeyecekse yıl içerisine yayarak 3-4 kere kur düzenlemesi yapılması gerektiğini gerektiğini ifade etti.

Atabay Kimya icra Kurulu Üyesi Doğan Taşkent “Hammadde ve ambalajlar Döviz ile ile giriyor. İlaç hammaddesinin yüzde 98 ithalata bağlı“ dedi.

Ercanlı ise eczane ekonomilerinin de şu anda çok kötü durumda olduğunu ve eczacıların Ekim ayında yapılacağı büyük bir mitingin hazırlığı içinde olduklarını ifadelerine ekledi.

İlişkili Haberler

Manşetler