,

Bakan Yanık: Kamuda çalışan engelli sayısı 66 bine yükseldi

Bakan Yanık, 2012'de, kamuda engelli istihdamı alanında dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini ve merkezi sınav sistemi E-KPSS'yi başlattıklarını, 2002'de kamuda çalışan engelli sayısının 5 bin 777 iken, bugün 66 bine yükseldiğini açıkladı.

Bakan Yanık: Kamuda çalışan engelli sayısı 66 bine yükseldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde, Darülaceze Başkanlığı, Türkiye Beyazay Derneği, İVEK ve OHSAD yönetiminde, 10 bakanlık, TOBB ve KOSGEB desteğiyle The İstanbul Expo-Sedef Grup tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen "12. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi" başladı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Yanık, toplumsal kalkınmanın anahtarının kapsayıcı ve kimseyi dışarıda bırakmayan bir anlayış olduğunu ifade ederek, bu anlamda hiçbir ayrımcılığın yaşanmamasının esas öncelikleri olduğunu dile getirdi.

Kamuda çalışan engelli sayısı 66 bine yükseldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile refakatçileri için ücretsiz seyahat imkanı sağladıklarını belirterek, ücretsiz taşıma için ayrılan kaynağın 2004-2005 öğretim yılı sonunda 1,9 milyon lira iken, 2020-2021 öğretim yılında ise 366 milyon lirayı bulduğunu, bu hizmetten yararlanan engelli öğrenci sayısının ise 122 bin 121 olduğunu belirtti.

Yanık, 2012'de, kamuda engelli istihdamı alanında dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini ve merkezi sınav sistemi E-KPSS'yi başlattıklarını, 2002'de kamuda çalışan engelli sayısının 5 bin 777 iken, bugün 12 kat artarak 66 bine yükseldiğini açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler