,

'Sağlık personelinin maaşlarındaki iyileştirmede sona geldik'

TBMM Sağlık Komisyon üyesi Ak Parti Milletvekili Tıp Doktoru Mustafa Esgin yaptığı açıklamada "Kamuda çalışan hekim ve sağlık çalışanlarımızın maaşlarında önemli bir iyileştirmeyi gerçekleştirme kararlılığındayız" dedi.

'Sağlık personelinin maaşlarındaki iyileştirmede sona geldik'

Ak Parti Milletvekili Tıp Doktoru Mustafa Esgin , TBMM Genel Kurulunda, Ak Parti grubu adına konuştu. Esgin "Kamuda çalışan hekim ve sağlık çalışanlarımızın maaşlarında önemli bir iyileştirmeyi gerçekleştirme kararlılığındayız. Döner sermaye sisteminde yapacağımız değişiklikle özellikle döner sermaye dağıtımında sorun yaşayan hastanelerimizde görevli sağlık çalışanlarımızı rahatlatacağız." dedi.

İşte gazetememur.com olarak Mustafa Esgin'in 2 Mart 2022 tarihinde TBMM'de yaptığı açıklamayı yayımlıyoruz.

"Değerli arkadaşlar, Covid döneminde büyük fedakârlıklarla en önemli sorumlulukları üstlenen hekim ve sağlık çalışanlarımızla ilgili yapmak istediğimiz iyileştirmelerde sona yaklaştık. Kamuda çalışan hekim ve sağlık çalışanlarımızın maaşlarında önemli bir iyileştirmeyi gerçekleştirme kararlılığındayız. Döner sermaye sisteminde yapacağımız değişiklikle özellikle döner sermaye dağıtımında sorun yaşayan hastanelerimizde görevli sağlık çalışanlarımızı rahatlatacağız.

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili bugüne kadar önemli düzenlemeler yapmıştık. Bütün bunlara rağmen devam eden, sağlık çalışanına yönelik şiddet olaylarını asla göz ardı edemeyiz. Bu noktada yeni bir düzenleme için çalışmalarımız sürüyor. Malpraktisle ilgili hekim ve sağlık çalışanlarının yaşadığı tedirginlik, defansif tıp uygulamalarına neden olmakta ve verilen bazı sağlık hizmetlerinin sunumunu olumsuz etkilemektedir.

Bu konudaki çalışmalarımızı kısa bir süre içerisinde sonuçlandıracağız. Özlük haklarına ve emekliliğe yansıyan maaşlarda kayda değer bir düzenlemeyi de gerçekleştireceğiz. "

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler