,

Yeni öğretmen ataması, ücretli öğretmenlik ve kariyer sınavı açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ücretli öğretmenlere kadro verileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Yeni öğretmen ataması, ücretli öğretmenlik ve kariyer sınavı açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel bir TV kanalında soruları cevapladı.

İşte Gazetememur.com'un söyleşiden derlediği bazı soru ve cevaplar

Yeni bir öğretmen ataması olacak mı?

Eğitim sistemimizde 1,2 milyon öğretmen var. 750 bin son 19 yılda atandı. Atanmayan yıl yok. İhtiyaca göre atama yapılıyor. Okul öncesine büyük ağırlık verdik. 20 binin öğretmenin 7503'ünü okul öncesine ayırdık.
Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 40'dan 25'e düştü. 75-80 kişilik bir derslik yok. Güzellikleri ön plana çıkarmalıyız.

Ücretli öğretmenler sözleşmeli yapılacak mı?

Ücretli öğretmen diye bir tanımlamamız yok. Öğretmen hasta olduğu için geçici olarak onların yerine giren öğretmenler var. Ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik hiçbir çalışmamız yok. Tek kıstasımız KPSS.

CHP lideri, bu sınava girmeyin dedi, etkisi oldu mu?

614 bin öğretmen başvurdu. Şartları sağlayan öğretmenlerimizin yüzde 95'i başvurdu. Öğretmenlerimizin yüzde 98'i de eğitimlerini tamamladı. Uzman öğretmenlik unvanı ilk kez ihdas edilmedi. Kıymetli bakanımız Hüseyin Çelik döneminde bu uygulama geldi. Bi kotayı kaldırdık

Ne kadar maaş artışı olacak?

Başöğretmenlikte 4-5 bin lira, uzman öğretmenlikte ise 3 bin liralık bir maaş artış olacak. Ayrıca öğretmenler bir derece alacaklar.

Kariyer öğretmenlik sınavı neden eleştiriliyor?

Bu unvanı ilk kez biz ihdas etmedik. 2005 yılında ihdas edildi. Sınava yönelik tartışmalar İRRASYONEL bir zeminde ilerliyor. Bunun nedeni sosyal medyadaki manipülasyonlar, çoğu öğretmen de değil.

5 yaştaki okullaşma, sizin döneminizde nasıl gelişti?
Benden önce yüzde 78 idi, benim dönemimde yüzde 93 oldu. 10 ay içerisinde oldu gelişim. Girsun2da yüzde 25 idi yüzde 98 oldu. Erzurum'da okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 38 idi yüzde 99 oldu.

5 yaşta, 2022 yılının sonunda yüzde 100'e çıkaracağız

Çocuk okul öncesinde 3 yaşında gidecek. Buun etkilerini ilerlşeyen dönemlerde göreceğiz. Biz şunu tahhüt ediyoruz. 3 yaşında yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50'ye çıkaracağız. 4 yaşında okullaşma oranını yüzde 35'ten yüzde 70'e çıkaracağız. 5 yaşta ise okullaşma oranını yüzde 78'ten yüzde 93'e çıkarmıştık, yüzde 100'e çıkaracağız.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler