,

Valiler, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını nasıl hızlıca tamamlayabilir?

Valiler, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında güvenlik soruşturması yönetmeliğinin 10. maddesine göre hızlıca güvenlik soruşturmalarını tamamlayabilir.

Valiler, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını nasıl hızlıca tamamlayabilir?

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ile atanan sözleşmeli öğretmenlerin 7 Eylül 2022 tarihinde göreve başlayabileceğini belirtti.

Bilindiği üzere, sözleşmeli öğretmenlere güvenlik soruşturması uygulanacak olup, bazı yerlerde bir kaç ay süren güvenlik soruşturması işlemlerinin nasıl hızlı bir şekilde yapıldığı merak konusu oldu.

Gazetememur.com olarak yaptığımız incelemeye göre, 3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmeliğin" 10. maddesi il emniyet ve istihbarat birimlerine önemli bir yetki vermektedir. Yönetmeliğin 10. maddesinin ikinci fıkrası, il emniyet ve istihbarat birimlerine diğer illerdeki kayıtları görme imkanı sunmaktadır. Yani Ankara Valiliği istihbarat veya emniyet birimindeki yetkili bir görevli Samsun'da kayıtları görebilmektedir.

Bu yetki sebebiyle tek yapılması gereken, Valilerin, güvenlik soruşturmasını yapacak olan il emniyet ve istihbarat birimlerine talimat vermesi ve işlemleri hızlandırmalarını istemesidir. Talimat halinde illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin hızlıca göreve başlama işlemlerinin tamamlanması mümkündür.

İşte yönetmelikteki ilgili hüküm:

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler