,

Uzman öğretmenlikte ÖBA sistemi kitlendi

Bu gece yarısı başlayan online uzman öğretmenlik eğitimlerinde sistem kitlendi

Uzman öğretmenlikte ÖBA sistemi kitlendi

Uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik online eğitimleri ÖBA üzerinden online olarak 18 Temmuz 2022 tarihi itibariyle başladı.

Mevcut Kanuna göre uzman öğretmen olmak isteyenlerin 180 saat, baş öğretmenlik için müracaat edeceklerin ise 240 saatlik online eğitimi tamamlamaları gerekmektedir.

Ancak ÖBA sistemi kilitlenmiş olup, 600 bin öğretmenin bu online eğitimi şuan için alması mümkün görünmemektedir. Sisteme girip video izleyenlere ise "Video izlenmedi" şeklinde uyarı çıkmakta, yeşil tık alınmamaktadır.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün sorunun çözümü bir açıklama yapması gerekmektedir.

Binlerce öğretmenin ekrana kilitlendiği bugünde Bakanlığın hala bir açıklama yapmamış olması tüm öğretmenleri üzmektedir.

--------

HABERE GÜNCELLEME

Bugün açılan sistemde sürekli kesintiler oluyor. Bir süre cep telefonları ile girilemeyen sistemde PC’lerde de sorunlar yaşandı.

İktisatçı kimliği ve bakana yakınlığı nedeniyle atandığı noktasında işin ehline verilmediği gerekçesiyle kamuoyunda tartışılan MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEGİTEK) kötü sınav verdi ve öğretmenlerin saatlerce PC başında boş yere kalmalarına sebebiyet verdi. 

Sorun bir nebze çözülse de halen bir çok yerde devam ediyor. En çok da köylerde olan öğretmenlerin internet sorunu nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Sisteme girip tamamlamak zorunlu olduğundan başvuru yapan 624 bin öğretmen zor ve sıkıntılı anlar yaşıyorlar.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler