,

Eyleme katılan öğretmenin ders ücreti kesilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kariyer öğretmenliği protesto etmek için sendikaların aldığı karara uyarak derslere girmeyecek öğretmenleri uyardı. Özer "O eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretleri kesilecek" dedi.

Eyleme katılan öğretmenin ders ücreti kesilecek

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısına katılan Özer, yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin eğitimde Türkiye'nin farklı bölgelerindeki illere örnek gösterilecek noktada olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

- "eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretleri kesilecek"

Özer, son zamanlarda "eylem, kısmi eylem ve tam gün eylem" çağrılarını duyduklarını, yarınki ve ondan sonraki gün eylemlerde öğrencilerin mağdur olmaması için her türlü önlemi aldıklarını söyleyerek, o eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini, velilerle temas kurup öğrencinin okula gelmesini engelleyen öğretmenler hakkında da yasal işlem başlatılacağını belirtti.

5377 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre inşa edilen sistematiğin zorunlu olmadığını vurgulayan Özer, "Zorunlu olmayan bir şeyin eylemi olmaz, rasyonel değildir. İstemiyorsan girmezsin. Zorunluysa eğer istenmediği zaman eylem yapılabilir ama isteğe bağlıysa bunun eylemi olmaz. İstemiyor musun kardeş? O zaman sınava girme. Bırak da yararlananlar yararlansın bu imkandan. Onun üzerinden bir manipülasyon, spekülasyon yapmaya hakkın yok. Ki her konuşmamızda ifade ettik, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bu hali sadece bir başlangıçtır. Her kanun çıktığı zaman bir başlangıçtır. Yeni ilavelerle yeni haklarla her zaman güncellenecektir, çok daha iyi noktalara getirilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler