,

Bakan Özer 'kekeme' dememiş olsa, sorun çözülür mü?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile bir söyleşi yapan gazeteci Nagehan Alçı, bugünkü yazısında "Kekemeliği ben sordum, bu tabi Bakan'dan çıkmadı" dedi. Ancak bu itiraz sorunu çözmemektedir.

Bakan Özer 'kekeme' dememiş olsa, sorun çözülür mü?

Gazeteci Nagehan Alçı'nın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile söyleşisi dün büyük ilgi toplamıştı. Söz konusu toplantıda Bakan Özer'in sözlü sınavlara dair açıklamalarını gazetememur.com olarak eleştirmiştik. gundem/bakan-mahmut-ozer-3-kez-kendi-icin-celisti

Söyleşinin en dikkat çekici yönü, mülakatın gerekliliğini savunmak için John Nash veya kekeme örneği verilmesiydi.

Gazeteci Alçı bugünkü yazısında önemli bir itirafta bulundu. Alçı "Kekemeliği ben sordum, bu tabir Bakan’dan çıkmadı." dedi. Türkiye Gazetesi'nin çalışkan gazetecisi Mahmut Özay dün yaptığı değerlendirmede, Nagehan Alçı'nın bu eksikliğini fark etmişti.

Mahmut Özer tam olarak şöyle demiş

“…Öğretmenlik kritik bir meslektir. Öğretmenlik toplumun hassas olduğu bir meslek grubu. KPSS’de başarılı olması tek başına öğretmen olması için yeterli mi? Öğrencilere rol model olmalı, örnek teşkil etmeli. John Nash’i düşünün mesela. Deha ama öğretme kabiliyeti…. Olayın bir sürü pedagojik boyutu var…”

Ancak, Bakan bey Kekemeliği söylememiş olsa da sorun devam ediyor

Bakan Mahmut Özer, kekemeliği söylememiş olsa da, John Nash örneğini vermiştir. Yani demek istemiştir ki, birisi çok iyi bir eğitime sahip olabilir ama öğretmenlik yeteneği yoktur, mülakatlar bu yüzden gereklidir. Bu tespit doğru bir değerlendirmedir ama Türkiye özelinde yanlış sonuçlara yol açmaktadır. Çünkü ülkemizde hiçbir mülakat komisyonu, adayın öğretmenlik formasyonu var mı yok mu diye değerlendirmemektedir. Mülakat işlemleri ne yazık ki gayri resmi olarak yapılan güvenlik soruşturmalarının gereğini yapmak için kullanılmaktadır. Eğer Bakan Mahmut Özer, yaptığı tespittte samimi ise o zaman tüm mülakatalara kamera kaydı konulmamasına karşı çıkmamalıydı.

Öğretmenliğe atanacak adaylara güvenlik soruşturması yaptıralım. Devlete terör örgütü unsurları sızmasın. Ama bunu resmi olarak yapalım ki, adaylar hakkını yargıda arayabilsin. Yoksa görümcesi, eltisi tutuklu, kaçak diye adayların öğretmenlik hayatları söndürülmeye devam edilir. Ve bu uygulama bir gün de bizi bulur.

İlişkili Haberler

Manşetler