,

“10 yıllını dolduran uzman, 20 yıllıklar ise başöğretmen olsun”

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren öğretmenlikte kariyer basamakları ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

“10 yıllını dolduran uzman, 20 yıllıklar ise başöğretmen olsun”

Kamuda bulunan diğer personeller için uygulanan kariyer uzmanlığı ile öğretmenlerin kariyer uzmanlığının farklı olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamunun diğer alanlarındaki kariyer uzmanlığında kişinin yaptığı işin niteliğinin değiştiğini ve yeni pozisyonun yeni bir kadro olduğunu söylerken, öğretmenlikte ise verilen uzmanlık ile yapılan işin ve niteliğin değişmediğini belirtti.

MEB’DE UZMAN OLMAYAN ÖĞRETMEN İLE OLAN ÖĞRETMEN AYNI İŞİ YAPMAKTA

Sendika olarak kariyer konusunda sınavın yerine hizmet yılının esas alınmasını talep ettiklerini ifade eden Geylan, diğer kamu kuruluşlarındaki uygulamaları örnek göstererek tepki verildiğini belirterek, “Uzman öğretmenliği, kamudaki kariyer uzmanlığı ile eşdeğer görmek ve mukayese etmek doğru değildir. Çünkü kamunun diğer alanlarındaki kariyer uzmanlığında kişinin yaptığı işin niteliği değişmektedir ve yeni pozisyon yeni bir kadrodur. Ancak MEB’de uzman olmayan öğretmenle uzman öğretmenin ya da başöğretmenin yaptığı işin niteliği aynıdır. Uzman öğretmenlik ya da başöğretmenlik için ilave yeterlilikler aranmıyor. Ve ayrıca uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yeni bir kadro değildir” ifadelerini kullandı.

“10 YILINI DOLDURAN UZMAN, 20 YILINI DOLDURAN İSE BAŞÖĞRETMEN OLSUN”

Konuyla ilgili verilen tepkilerin yanlış olduğunu belirten Geylan, “Her önüne gelenin hüküm vermesi, ağzı olanın ulu orta konuşması çok çirkin durmakta ve meseleyi farklı mecralara sürüklemektedir. Sendika olarak biz, 10 yılını dolduran her öğretmen uzman 20 yılını dolduran her öğretmen de başöğretmen olarak değerlendirilsin diyoruz” dedi.

İlişkili Haberler

Manşetler