,

Yüzde 61 zamlı harcırah için ilişik kesmeyin, kanunu bekleyin

Naklen atama işlemleri tekemmül etmiş personelin ilişik kesme işlemlerini ertelemelerinde fayda bulunmaktadır.

Yüzde 61 zamlı harcırah için ilişik kesmeyin, kanunu bekleyin

Başta emniyet personeli olmak üzere bazı kurumlarda naklen tayinler yapıldı. Nakli çıkan personelin ilişiğinin kesilip yeni görev yerine gitmesi gerekiyor.

Ancak yılın başından bu yana şahit olduğumuz yüksek enflasyondan dolayı, hak edilen harcırahlar yoıl masraflarının üçte birini dahi karşılamamaktadır. Daha önce gazetememur.com'da yayımlanan haber için tıklayınız.

TBMM'ye sunulan ek bütçe kanun teklifinde harcırahların yüzde 61 oranında artırılması öngörülmüştür. Kanun Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmiş olup, TBMM Genel Kurulunda görüşülecektir.

Kanun, Resmi Gazetede yayımlandığı gün yürürlüğe girecektir. Dolaysıyla, yüzde 61 oranında daha fazla harcırah alabilmek için ilişik kesme işlemlerini bir şekilde erteletmekte ve Kanunun Resmi Gazetede yayımlanmasını beklemekte fayda bulunmaktadır.

Bugün itibariyle ilişiğini kesecek olan bir kamu personeli, ek bütçe kanunu Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmediği içim, yılın başındaki tutarlar üzerinden harcırah alabilecektir. Ek bütçe kanunu Resmi Gazetede yayımlandığında geriye doğru fark alamayacaktır.

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler