BIST 100 9.774,47 %0.17 Dolar 34,08 %0 Euro 37,92 %0.13 Altın Gram 2.821,12 %0.17 Brent Petrol 73,29 %-0.54 Bitcoin 59.742,00 %1.92
,

Yıl bitiyor! Cumhurbaşkanlığı 2024/2 kadro dağılımlarını hala yayımlamadı!

2024 yılının bitmesine 3.5 ay kaldı ama Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı açıktan ve nakil suretiyle atama sayılarına ilişkin ikinci dağıtım Kararını hala kurumlara göndermedi.

Yıl bitiyor! Cumhurbaşkanlığı 2024/2 kadro dağılımlarını hala yayımlamadı!

Genel Kadro Ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre he bir mali yıl için kapsamına giren kurum ve kuruluşlarının; memur ve öğretim elemanı kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri yıllık atama sayısı Cumhurbaşkanınca belirlenmekte. 

Kamu personeli mağdur ediliyor!

Kamu kurumları başta olmak üzere naklen atanmak üzere müracaatta bulunacak kamu personeli Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanacak atama izin dağılımını beklemektedir. Eş ve sağlık mazereti başta olmak üzere zorunlu tayin sebeplerinden dolayı kurum değiştirmek durumunda olanların mağduriyetleri her gün artmaktadır. Özellikle 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle çocuğu eğitim çağında olanlar için ayrı bir kabusa dönmekte.

Açıktan ve nakil suretiyle atama sayıları mevzuata göre Cumhurbaşkanlığı Kararı ile belirleniyor

2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili maddesi şu şekilde

"Açıktan ve nakil suretiyle atama sayıları

MADDE 11 – (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kurum ve kuruluşlarının; memur ve öğretim elemanı kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri yıllık atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin hususlar, öğretim elemanları için Yükseköğretim Kurulunun görüşü alınmak suretiyle Cumhurbaşkanınca belirlenir.

(2) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kurum ve kuruluşlarca 657 sayılı Kanunun 59 uncu ve 92 nci maddeleri uyarınca yapılabilecek açıktan atamalar için Cumhurbaşkanlığından izin alınması zorunludur."

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler