,

Vergi Müfettişleri Mülakat Mağduriyetinin Giderilmesini Bekliyor

Bazıları 10 yıla yakın bazıları ise 10 yıl inceleme yapan ayrıca yardımcılık ünvanının kalkması için yeterlilik yazılı sınavında da başarılı olarak tekrar mülakata alınan Yetkili Vergi Müfettiş Yardımcıları, yapılan 5-10 dakikalık mülakatlarla başarısız sayılmış ve kazanılmış tüm inceleme yetki ve mühürleri geri alınarak B sınıfı memur kadrolarına gönderilmişyit. Bu mağduriyetin giderilmesi için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Vergi Müfettişleri Mülakat Mağduriyetinin Giderilmesini Bekliyor

Mülakat sınavı ile mesleğe giriş yapan, daha sonra yapılan yetki sınavını kazanarak Bakan tarafından verilen teftiş, inceleme ,araştırma ve soruşturma mühür ve yetkisiyle bağımsız olarak bazıları 10 yıla yakın bazıları ise 10 yıl inceleme yapan ayrıca yardımcılık ünvanının kalkması için yeterlilik yazılı sınavında da başarılı olarak tekrar mülakata alınan Yetkili Vergi Müfettiş Yardımcıları, yapılan 5-10 dakikalık mülakatlarla başarısız sayılmış ve kazanılmış tüm inceleme yetki ve mühürleri geri alınarak B sınıfı memur kadrolarına gönderilmiştir.

Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK’in görevde olduğu 13.02.2015 tarihinde Anadolu Ajansına (AA) Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; sözkonusu sınavlarda başarısız sayılan personelin memuriyete gönderilmesinin uygun görülmediği belirtilmiş, VDK tarafından yapılan tüm yeterlilik sınavlarında elenenler için yönetmelik değişikliği yapılmıştı.

Edinilen bilgiye göre; sözkonusu mağduriyetlerin halen devam etmesi üzerine bu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığınca yeniden bir yönetmelik çalışması yapılarak Cumhurbaşkanlığına gönderilmiştir.

Vergi Müfettişleri ve aileleri sözkonusu yönetmeliğin onaylanarak yıllarca süregelen ve halen devam eden yazılı ve mülakat sınavı mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini beklemektedir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler