,

Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez

Yalçın, "10 yıldır uygulanmakta olan kapsam, uygulama alanı, yararlanan kamu görevlisi sayısı ve hizmet kolu itibariyle artarak genişleyen #KoruyucuGiyim kazanımımız; 3. kişilerin bakanlık ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği ve gözdağı içerikli yazılarıyla engellenemez. " dedi

Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez

Ali Yalçın sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı

⚫ 10 yıldır uygulanmakta olan kapsam, uygulama alanı, yararlanan kamu görevlisi sayısı ve hizmet kolu itibariyle artarak genişleyen #KoruyucuGiyim kazanımımız; 3. kişilerin bakanlık ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği ve gözdağı içerikli yazılarıyla engellenemez.

⚫ Toplu Görüşme sisteminden Toplu Sözleşme sistemine geçişte en önemli değişiklik; tarafların imza altına aldığı, mutabık kaldığı ve karara dönüştürdüğü toplu sözleşme hükümlerinin bir başka mekanizma tarafından onaylanmasına, “olur” vermesine ya da kısıtlamasına imkan vermeyecek şekilde doğrudan hayata geçmesidir. Tarafların anlaşarak kayıt altına aldığı ve Kamu İşvereni ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetinin imzasını taşıyan, toplu sözleşme özerkliği çerçevesinde olan kazanımlarımız engellenemez.

⚫ Büyük mücadeleler, güçlü müzakereler ve zorlu süreçler sonrası elde ettiğimiz, 5 Hizmet Kolumuzda 250 Bin kamu görevlisini, aileleriyle birlikte 1 milyon kişiyi kapsayan Koruyucu Giyim kazanımımıza ilişkin tereddütler ortadan kalkmalı, sosyal ve toplumsal maliyet üretilmemeli, kamu görevlileri mağdur edilmemelidir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler