,
#Sözleşmeli personel

Sözleşmeliye kadro hakkına dair soru ve cevaplar- Güncellendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleşmeliye kadro düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Gazetememur.com olarak whatsapp hattımıza gelen soruları cevaplıyoruz.

Sözleşmeliye kadro hakkına dair soru ve cevaplar- Güncellendi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeliye kadro düzenlemesi hakkında şunları söyledi:

"Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir.

Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.

Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak."

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamadaki şartlar 24 saat geçmeden değiştirilmiştir. Yeni açıklamayı görmek için tıklayınız. Yeni açıklamadaki bilgilere göre şuan hali hazırdaki tüm sözleşmeli perosnel bir hizmet süresi şartı aranmadan kadroya geçirilecektir. 

Sözleşmeliye kadro hakkında şimdi ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını verdiği düzenleme için bir kanun teklifi hazırlanacaktır. Bu kanun teklifi TBMM'ye sunulacak, TBMM'de kabul edilip, Cumhurbaşkanınca onaylanıp Resmi Gazetede yayımlandıktajn sonra yürürlüğe girecektir.

Daha önce söz verildiği üzere kanunun yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olacaktır.

Sözleşmeliye kadro hakkı belediyede çalışan ve KPSS'siz giren sözleşmeli personeli kapsayacak mı?

Evet, KPSS şartı aranmadan belediyeye giren sözleşmeli personel de kadro hakkından yararlanacak.

Üniversite hastanelerindeki sözleşmeli personel de kadro hakkından yararlanacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yeni açıklamasına göre, Evet, üniversite hastanelerinde çalışan sözleşmeli personel de kadroya geçirilecektir.

Bundan sonra sözleşmeli olanlar ne olacak?

1 Ocak 2023'ten sonra sözleşmeli statüye girenler 3 yıl sözleşmeli olarak görev yaptıktan sonra memur kadrosuna geçirilecek.

Memur kadrosuna geçen nakil için kaç yıl bekleyecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yeni açıklamasına göre,  kadroya geçen personel, kurumlar arası veya kurum içi nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak. Burada bir netlik bulunmamaktadır. Bir örnek verecek olursak; 2022 yılında sözleşmeli öğretmen olan bir kişi memur kadrosuna atanacak ama kurum içi veya kurumlar arası nakil için 4 yıl hizmet şartı aranacaktır gibi bir anlam çıkmaktadır. Kanun taslağı ortaya çıktığında gazetememur.com olarak daha net bir açıklama yapmış olacağız.

Sözleşmelilik statüsü devam edecek mi?

Evet sözleşmelilik statüsü yeni girenler için devam edecektir. Sözleşmeli girenler 3 yıl sonra kadroya geçecektir. 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler