,
#Sözleşmeli personel

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Ekim'e yetişmedi

Sözleşmeliye kadro düzenlemesindeki teknik ayrıntılar çok detay konular içerdiği için çalışmalar Ekim ayına yetişemedi

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Ekim'e yetişmedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TRT Haber'e Ekim ayında yaptığı açıklamada sözleşmeliye kadro düzenlemesi için şunları söylemişti:

"Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz. "

30 ekim itibariyle Ekim ayının sonuna geldik ama çalışmalar bitmedi. Bundan kapsamın ne olacağı, bütçeye yükü bir çok detay bulunuyor.

Gazememur.com olarak edindiğimiz bilgilere göre, çalışmanın hangi sözleşmeli perosneli kapsayacağı, 4/B'li olmayan personelin kapsama alınıp alınmayacağı, PTT ve KOPSGEB gibi kurumlarda çalışan idari hizmet sözleşmelilerinin kapsama alınıp alınmayacağı, belediye sözleşmelilerinin durumu gibi çok sayıda detaydan dolayı, düzenleme üzerindeki çalışmalar nihayate eremedi.

Yine gazetememur.com olarak edindiğimiz bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bu hafta veya en geç önümüzdeki hafta içinde çalışmanın detaylarını kamuoyu ile paylaşacağı ifade ediliyor.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler