,
#Sözleşmeli personel

'Sözleşmeli personele kadroda 3 yıl şartı kalktı'

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, sözleşmeli personele kadro düzenlemesine yönelik ilk taslakta yer alan "3 yılını dolduranlara kadro hakkı" şartının ikinci taslakta yer almadığını açıkladı

'Sözleşmeli personele kadroda 3 yıl şartı kalktı'

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, sözleşmeli personele kadro düzenlemesiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Hazırlanan taslağın Pazartesi günü kabine toplantısında ele alınacağını belirten Erdem "Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde iki taslak yer alıyordu. İlk taslakta 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle 3 yılını dolduranlara kadro verilmesi öngörülüyordu, 3 yılını doldurmayanlar doldurdukları tarihte kadroya geçeceklerdi. Ancak bu taslak değiştirildi. Şu anki yeni taslağa göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışanların tümü kadroya geçirilecek. Ancak 31 Aralık 2022 tarihinden sonra işe girenler 3 yıl şartına tabi olacak yani 31 Aralık 2022'den sonra işe sözleşmeli girenler 3 yılını doldurduklarına kadroya geçmiş olacaklar" dedi.

Faruk Erdem ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanununun 49/3 maddesine göre istihdam edilenlerin de kadroya geçeceğini belirtti.

Faruk Erdem'in açıklamalarının doğru çıkması halinde, sözleşmeli personel istihdamının tümüyle kaldırılmadığı, sadece hali hazırdaki sözleşmeli personelin kadroya geçirildiği bir düzenleme ile karşılaşmış olacağız. 2013 yılında da bu şekilde yapılmıştı.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler