,

Sosyologlar da şube müdürü olabilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, şube müdürlüğüne başvurabilecek unvanlar arasına yeni unvanlar ekledi.

Sosyologlar da şube müdürü olabilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde değişiklik yapan değişikşik 8 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

- Sosyologlar da şube müdürü olabilecek

Yayımlanan yeni düzenlemeye göre, sosyolog ve sağlık memurları da artık idari şube müdürlüğü için açılacak görevde yükselme sınavlarına başvurabilecektir.

Ayrıca yapılan bir başka değişiklikle; sosyolog ve sağlık teknisyeni unvanlarına da emlak müdür yardımcısı ve milli emlak müdür yardımcısı için açılacak görevde yükselme sınavlarına başvurma hakkı verilmiştir.

Bakanlığın yapmış olduğu bu düzenleme, kısa bir süre içinde görevde yükselme sınavı açacağı anlamına da gelmektedir. Görevde yükselmede önemli olan sınav konuları olup, 8 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik düzenlemesinde sıav konularının duyuruda yer alacağı belirtilmiştir.

İşte yönetmelikteki ilgili madde:

“MADDE 14- (1) Görevde yükselme yazılı sınavı, bu sınava ilişkin konu başlıklarına duyuruda yer verilmek suretiyle Bakanlıkça yapılabileceği gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılabilir.

İlişkili Haberler

Manşetler