,

Rapor alıp çalışmayan PTT dağıtıcı personeline şok

PTT A.Ş. çok sayıda dağıtıcı personelin rapor alıp idari birimlere geçmesi üzerine yönetmelik değiştirdi.

Rapor alıp çalışmayan PTT dağıtıcı personeline şok

PTT A.Ş. 13 Mayıs 2022 tarihi itibariyle, idari hizmet sözleşmesiyle çalışan personelin tabi olduğu yönetmeliği değiştirdi.

Yapılan yeni düzenlemede, sağlık raporu alıp da dağıtıcı veya postacı işini yapmayan personelle ilgili önemli bir tedbir alındı.

Yönetmeliğin düzenlemesine göre, rapor alıp dağıtım yapmayan dağıtıcı ve postacılara, 6 ay sonra yeniden sağlık kurulu raporu alma zorunluluğu getirdi. Ayrıca sağlık raporu yeterli olmayacak, sağlık kurulu raporu almak yani heyet raporu almak zorunlu olacak. Bu raporu alamayanlar hizmetli kadrosuna geçirilecek.

Yapılan bir diğer geçici madde düzenlemesine göre ise 13 Mayıs 2022 öncesinde sağlık raporu almış ve dağıtım yapmayan personel de, son aldıkları raporun üzerinden 6 ay geçmiş olması halinde yeniden heyet raporu alacaklar.

İŞTE YÖNETMELİĞİN YENİ HÜKÜMLERİ

MADDE 24- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Dağıtıcı ve postacı personelin sağlık durumu

EK MADDE 1- (1) Dağıtıcı veya postacı olarak görev yapan idari hizmet sözleşmeli personelin dağıtım yapamayacağına dair sağlık kurulu raporu alması üzerine altı aylık süre içinde sağlık durumunu gösterir raporun dağıtım yapabilecek şekilde yenilenmemesi durumunda söz konusu personelin hizmetli pozisyonuna ataması yapılır.”

Sağlık durumu sebebiyle pozisyon değişikliği

GEÇİCİ MADDE 4- (1) Bu maddenin yürürlük tarihinden önce dağıtım yapamaz raporu alan personel hakkında ek 1 inci madde kapsamında işlem yapılır.”

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler