Milli Gazeteden Onur Şehmus Şahin'in haberi...
Polis teşkilatı mensupları, fazla nöbet, mobbing, yetersiz izinler ve geçim sıkıntısı nedeniyle her gün yıpranıyor. Yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretilemeyen, yaşadıklarını sosyal medya yoluyla duyurmak zorunda kalan ve birçoğu da psikolojik sorunlarla karşı karşıya bulunan polislerimizin sorunları derhal çözüm bekliyor.
“ZORUNLU GÖNÜLLÜLÜKLE EMEKLİLİK”
Sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda yaşadığı sorunları dile getiren polis memuru A.M., “Aylık giderim konaklama, yeme, içme vs. 6.000 TL. Hatta geçtiği de oluyor. İki aydır ailemi görmedim. Bu fiyata gidip gelme, yakıt vs. dâhil değil. Aldığım para emekli maaşına denk geliyor. Psikolojim deseniz yerlerde. Zorunlu gönüllülükle emeklilik kararı aldırdılar. Yaşım 47. Yorumu size bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en köklü kurumlarından olan polis teşkilatı, yaklaşık 5 yıldır devam eden intiharlarla sarsılırken geçtiğimiz ay 5 polis memurumuzun canına kıymasıyla konu yeniden gündeme geldi. Asayişten narkotiğe, turizmden terörle mücadeleye, spordan trafiğe kadar hayatımızın her alanında güvenliğimiz için 7 gün 24 saat hizmet veren polislerimiz, ne yazık ki zor şartlarda görevlerini yapıyor. Hiçbir ücretle hakkı ödenemeyecek olan polis teşkilatı mensupları, fazla nöbet, mobbing ve yetersiz izinler nedeniyle her gün yıpranıyor. Şimdiye kadar vatan için birçok arkadaşını şehit vermiş polisler ve aileleri, yıllardır yaşadıkları kötü koşulları sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Ciddi adli vakalarla uğraşmanın yanı sıra uzun nöbetler ve az izinler nedeniyle ailesinin yüzüne hasret kalan polislerimizin birçoğu ağır psikolojik sorunlarla karşıya. Millî Gazete olarak seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışan polislerin yaptığı yürek burkan paylaşımları derledik…
“ZORUNLU GÖNÜLLÜLÜKLE EMEKLİLİK KARARI ALDIRDILAR”
Sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda yaşadığı sorunları dile getiren polis memuru A.M., zorla emekli edildiğini belirterek, “Aylık giderim konaklama, yeme, içme vs. 6.000 TL. Hatta geçtiği de oluyor. İki aydır ailemi görmedim. Bu fiyata gidip gelme yakıt vs. dâhil değil. Aldığım para emekli maaşına denk geliyor. Psikolojim deseniz yerlerde. Zorunlu gönüllülükle emeklilik kararı aldırdılar. Yaşım 47. Yorumu size bırakıyorum. İki kızım var. Birisi üniversite son sınıfta. İpkam kabul edilmedi. İlk ipka talebimdi. 16. ipkası kabul olanları görünce küstüm” paylaşımında bulundu.
“15 SAAT ÇALIŞAN POLİS CEBİNDEN YİYOR”
Hakkını aramak ve adına açılacak soruşturmadan korunmak için ‘Hakkı Yenen Polis’ takma adıyla sosyal medyada yaşadıklarını anlatan 20 yıllık bir polis memuru ise bir paylaşımında, “20 yıllık memurum, hayatımdaki en kötü çalışma koşullarını, en yoğun ve karşılığını alamadığım tek dönem şu son 5 senedir. Ek görevler hariç haftalık en az 72 saat + ek görevler ile 90 saati buluyor. Aldığım maaş yemeğe gidiyor, kiraya gidiyor, sürekli kredi çekiyorum” ifadelerini kullandı. Başka bir paylaşımında da ise yemek parasına dikkat çeken aynı polis memuru, “Her kurumda memurlara verilen yemek ücreti ya da yemek polise de verilmeli. Günde 8 saat çalışan memura yemek var ama 15 saat çalışan polis cebinden yiyor. Her kurum haftada en az 2 gün izin yapar, polis en fazla 1 gün. Herkesin sosyal hayatı var, polise amir müdür mobbingi var” açıklamalarıyla yaşanan sorunu anlattı.
“POLİSİN AİLE DÜZENİ DAĞILIYOR”
“Polis Hakları” takma adıyla sosyal medyada paylaşım yapan başka bir polis de tayin meselesine değinerek, “Zorunlu tayini olmayan birçok kamu görevlisi polislerden fazla maaş almakta. Polis onlara göre ayda en az 100 saat fazla çalışıyor. Onlar resmi tatil ve bayramlarda izinli olurken polisler çalışıyor. Polisler 4-5 defa tayin oluyor. Huzur nasıl olsun? Polisin aile düzeni dağılıyor. Eşi gitmek istemiyor, yok diyor, çocuğu okul durumu, eğitim hayatı altüst oluyor, bir şehir değiştiriyorsun, her şey masraf oluyor ama diğer memurların tayin derdi yok ama polisten fazla maaş alıyorlar” ifadeleriyle durumu özetledi.