,
#Maaş Promosyonu

Polis maaş promosyonu miktarı belli oldu

Gazetememur.com olarak edindiğimiz bilgiye göre, polislere 27 bin TL promosyon verileceğini açıkladı.

Polis maaş promosyonu miktarı belli oldu

Polislere ne kadar maaş promosyonu verileceği gündemdeki yerini koruyor.

İçişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada polislerin maaş promosyonunun güncellenmesi için çalışma yapıldığını açıklamıştı.

Gazetememur.com olarak İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Vakıfbank, polislere 3 yıl için 27 bin TL maaş promosyon ödemesi yapacak. İçişleri Bakanlığı ile Vakıfbank arasındaki teknik detay görüşmeleri devam ediyor.

POLİS MAAŞ PROMOSYONU NE KADARDI?

Polislere aylık 300 TL civarında verilen promosyonun artırılmasını talep eden polisler, 3 yıllık en az 50 bin lira promosyon anlaşması talep ediyordu. EMNİYET SEN Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer'in başlattığı kampanya kısa sürede sosyal medyada binlerce kişinin desteğini almıştı.

GÖRÜŞMELER DURMA NOKTASINA GELMİŞTİ

EGM ile Vakıfbank arasında devam eden pazarlıklarda 18 bin lira öne çıkmıştı. Ardından 22 bin 500 lira, 27 bin 500 lira, son olarak da 30 bin lira gibi miktarlar telaffuz edilmeye başlanmıştı. Faruk Sezer ise; “Talebimiz açık ve nettir; Bütün il ve ilçelerin sözleşmeleri revize edilerek yenilenmeli, Sözleşme süresi 3 yıl olmalı, En az 50 bin lira promosyon ödenmeli ve paranın tamamı peşin olarak ödenmeli.” ifadelerini kullanmıştı.

EMNİYET'TEN 6 EYLÜL'DE YAPILAN AÇIKLAMA

Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden bu yana tarihi başarılara imza atmıştır. Günümüzde ise en başarılı dönemini geçirmektedir.

Teşkilatımız, bir yandan PKK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C başta olmak üzere terörle mücadelede önemli başarılar sağlarken, diğer taraftan her türlü suç ve suçluyla mücadelesine devam etmekte ve özellikle organize suç örgütlerine darbe üstüne darbe indirmektedir.

Yaşanan bu süreç, vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanırken, milletimizin de yakından bildiği gibi bir takım odakları ise son derece rahatsız etmektedir.

Terör örgütleri ile aynı dili kullanan bu odaklar, son olarak dillerine personelimizin promosyon sözleşmesini dolamışlardır.

Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır. Protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen bir nokta da promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak oluşudur. Yani 300 TL sabit bir rakam değildir. Bu, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir. Promosyon ödemelerindeki memur maaş zammı oranındaki artış, 2023 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır.

Tüm bunlara rağmen 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu görüşmeler halen devam etmektedir.

Henüz bu görüşmeler sonuçlanmamışken, maaş promosyonu üzerinden algı operasyonuna girişmek, bundan siyasi rant elde etmeye çalışmak iyi niyetle açıklanamaz. Bu, büyük fedakarlıklarla görev yapmakta olan meslektaşlarımızın çalışmalarına destek değil adeta köstek olmaktır.

Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen Polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler