,
#Maaş Zammı #Enflasyon farkı

Öğrenci kredilerindeki artış oranı memurlar için emsal olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci burs ve kredilerindeki yeni tutarları açıkladı. Yüzde 47 oranında artış yapıldı. Artış oranı memurlar için de emsal olsun.

Öğrenci kredilerindeki artış oranı memurlar için emsal olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın yaptığı açıklamada burs ve kredi tutarlarındaki artış oranı da belli oldu.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın yaptığı açıklama şu şekildedir:

Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 lira veriyorlardı. Bu yıl itibariyle lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2500 liraya yükseltmiştik.

Yine yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını 1800 liraya çıkardık. Bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayımıza ulaştık. Bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz 2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Burs ve kredilerdeki artış oranı yüzde 47'dir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya gre burs ve kredilerdeki artış oranı yüzde 47 düzeyindedir.

Öğrenci kredilerindeki artış oranı memurlar için emsal olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, öğrenci kredilerine uyguladığı yüze 47'lik artışın kamu personeli için de emsal olması uygun olacaktır.  TÜİK'in oranları gerçekçi olmayıp, 1 Ocak 2023'te yüzde 20 civarında yapılacak bir artış tüm memurları mağdur edecektir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler